-->
Foto: Trond Harald Sand

Foto: Trond Harald Sand

- Skøyteski hører ikke hjemme i klassisksprint

Johan Kjølstad vil endre reglene for klassisksprint. Festesmurning burde vært påbudt, mener Kjølstad.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Tor Arne Hetland slaktet mandag sprintløypa i Kuusamo. En annen som er på sprintlandslaget, Johan Kjølstad, synes løypa fortjener skryt. Kjølstad er tilhenger av at en sprint i klassisk stil bør foregå uten skøyteski.

- Jeg liker festesmurning på skiene der man slipper momentet med kun staking. Skøyteski og skøytesko synes jeg ikke hører hjemme i en klassisk sprint, sier Johan Kjølstad til langrenn.com.

Tre grener
Om det hadde vært opp til Kjølstad hadde reglene vært endret. Per dags dato er det opp til enhver løper å bestemme om man vil bruke klassisk- eller skøyteski, selv om det ikke er lov til å skøyte.

- Jeg tror absolutt det kan komme en endring i fremtiden, men det er opp til de som styrer det. Om jeg hadde bestemt hadde det vært sånn. Man har stor fordel i svinger der man kan skøyte gjennom svingene og få stor fart. Det kan du ikke gjøre på samme måte med feste under skiene. Det er en bastard innenfor sprint, man får tre grener, forklarer forrige helgs verdenscupvinner.

Denne sesongen står det 12 verdenscuprenn i sprint på terminlisten. Dermed blir det naturligvis viktig å beherske ulike typer løyper.

Fordel av feste
- At èn av tolv løyper er som i Kuusamo må vi tåle. Det kan nok gjøres bedre, men jeg synes løypa i Kuusamo var fair. Jeg håper man får til løyper der det ikke er en fordel å gå med skøyteski og glatte ski. Har du feste så skal du ha en fordel av det, uttaler 24- åringen.

Selv tror han at den beste sprinteren står som vinner av verdenscupen etter sesongslutt uansett type løype.

- Man må takle alle mulige teknikker og situasjoner. Når vi summerer opp på slutten av sesongen vil vi se at det er den som gjør det best i alle typer renn som vinner. En god sprinter hevder seg både på flater og i bakker. Jeg liker bakker, mens Tor Arne (Hetland) nok liker flater bedre og derfor er det viktig med forskjellige løyper, avslutter Johan Kjølstad.
* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut