Foto: Trond Harald Sand

Foto: Trond Harald Sand

- Sprint mer og mer verdsatt

Johan Kjølstad roser skiforbundet for å gi en sprinter sjansen i Tour de Ski.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Johan Kjølstad ble i går tatt ut til å gå Tour de Ski. Kjølstad er ingen sammenlagtfavoritt, men leder for øyeblikket verdenscupen i sprint og det deles ut mange sprintpoeng i touren.

- Jeg hadde et lite håp ettersom jeg leder sprintcupen og jeg er kjempeglad for at de sender en som satser maks mot den. Det betyr at de verdsetter sprinterne også og er villige til å satse på dem som satser på sprint også, sier Johan Kjølstad til langrenn.com.

Mer og mer verdsatt
Han fikk noen små hint om at han var aktuell for Tour-deltakelse søndag kveld.

- Landslagsledelsen diskuterte det og kom frem til at de ville ha med en som kunne hevde seg i sprint. Det er viktig å vinne sprintcupen også. Jeg synes den har blitt mer og mer verdsatt, forteller Kjølstad.

Det er flere av de norske løperne som kan hevde seg under sprintene i Tour de Ski, men de har også sjanser i sammendraget. Selv tror Kjølstad han får en mulig hjelperolle under distanserennene, selv om også han har hevet seg betraktelig i distanserenn denne sesongen.

- Det kan nok hende jeg blir satt til å hjelpe, men det blir det nok en vurdering på underveis. Jeg har glimtet til på lenger løp i år også så jeg er ikke helt ute av det der heller. I utgangspunktet drar jeg imidlertid for å hevde meg i sprint.

Foto: Trond Harald Sand

Kan spare på kreftene
24- åringen kommer mye mulig til å spare seg litt i de lenger løpene.

- Vi har flere folk som hevder seg i sprint, men de kommer nok til å være i kjelleren på de lenger løpene også. Det kan nok hende jeg kommer til å ta i maks jeg og, men om jeg er i god form en dag kan jeg spare litt på kreftene for å lade opp til sprintrennene, forklarer Kjølstad.

Nå venter julefeiring og trening for sprintlandslagsutøveren.

- Nå skal jeg hjem for å feire jul med familie og kjæreste. Det blir viktig å holde seg frisk og lade opp til toppform fremover, avslutter Kjølstad, som synes det er fryktelig artig å få sjansen i Tour de Ski.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut