frode_ski_270x151

- Sterkt startfelt er positivt

Til helgen stiller et usedvanlig sterkt startfelt i norgescuprennet på Sjusjøen. - Positivt for alle, mener Frode Estil.
Tips en venn  Skriv ut

Mens flere av landslagsløperne har reist ned til Mellom-Europa for å lade opp til løpene dere nede som går før jul, så er det også flere som har valgt å bli igjen hjemme. Disse velger da også å stille til start i helgens norgescuprenn på Sjusjøen.

 

- Konkurranse er bedre enn trening, mener Frode Estil, som er en av de som stiller.

 

Sammen med han går blant andre Geir Ludvig Aasen Ouren, Trond Iversen, Jens Arne Svartedal, Odd-Bjørn Hjelmeset og Marit Bjørgen. De aller fleste går søndagens klassiske distanse.

 

Sjansespill

Både Svartedal og Estil mener det er positivt at de stiller opp i norgescup når de har sjansen – både for egen del og for de andre utøverne.

 

- Jeg tror det er viktig at vi som er på landslag kan stille i norgescupen da det lar seg gjøre. Det er bra for de som kommer bak, og det er bra for oss. Det skjerper begge parter, tro Estil.

 

Han får støtte av Svartedal.

 

- Jeg gleder meg virkelig til å gå der. Det er bra det blir matching, startfeltet blir bra, så det vet vi at vi får, sier han.

 

Mandag reiser disse som går på Sjusjøen videre ned til Cogne. Og det er med en viss spenning at de reiser rett ned til høyden og går konkurranse uten akklimatisering.

 

- Det er ett sjansespill ja, mener Svartedal.

 

- Det har innslag av gambling, supplerer Estil.

 

Det har knapt vært prøvd før av det Norske laget. Mens andre har gjort det med vekslende hell. I 2004 prøvde nordmennene seg på dette før rennet i La Clusaz, det endte med fiasko, og det ble uttalt at dette aldri skulle gjøres igjen.

 

Onsdag får vi svar på om det funker denne gangen.

 

Opp og ned for Svartedal

Jens Arne Svartedal ønsker å bruke løpet i helga som teknikktrening.

 

- Det er et viktig løp, som likevel ikke betyr så mye. Jeg skal bruke det på å tenke på andre ting og på å finne roen. Jeg skal gå teknisk godt på ski på Sjusjøen, sier Svartedal.

 

Det var en Jens Arne Svartedal som var sliten under 15 kilometeren i Kuusmo. Sprintseieren tok på mer enn forventet.

 

- Jeg hadde ikke noe å gå på med.

 

Sesonginnledningen er han tålig fornøyd med. Håper om å kare til seg noen poeng i Gällivare gikk fløyten, men han føler likevel at han gikk et greit fristilrenn.

 

- Resultatet er jeg ikke fornøyd med, men jeg føler at jeg hevet med fra Beitostølen. Det er utrolig bredde i fristil. Men etter det løpet ser jeg positivt på dobbeljaktstart. Jeg tror jeg kan henge med i skøyting når vi toger flere, sier han.

 

Frode Estil mener at med fullklaff i Cogne kan være inne på topp 10.

 

- Jeg føler meg bra nå, men veien fram har vært lang. Men med fullklaff kan det blir bra, sier Lierne-ekspressen.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut