OL TOKYO - PROGRAM og RESULTAT| UTVALGTE RESULTATER| NM Friidrett Junior| RESULTATER ØVRIGE mellom nyhet 4 og 5| LANGRENN PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER| UTTAK LANDSLAG OG TEAM
bh lite nov04

- Sykdom har ødelagt for guttene

Sportssjef Bjørnar er meget godt fornøyd med det jentene har prestert så langt i sesongen. På herresiden mener han sykdom har ødelagt litt.
Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Anders Aukland har vært syk i sesongstarten. Frode Estil har vært syk i sesongstarten.

 

- Jeg er veldig fornøyd med det jentene har prestert. Vi har vært helt i toppen, da først og fremst ved Marit Bjørgen. Men vi har også hatt en veldig god laginnsats. Så på jentesiden er vi kommet i gang som vi hadde håpet, sier Bjørnar Håkensmoen.

På guttesiden har det ikke vært like gode resultater.

- Det har ikke gått like bra for guttene, og det mener jeg først og fremst skyldes sykdom. Både Anders Aukland og Frode Estil har vært syke. Det er to av våre sterkeste kort. Jeg syntes at Jens Arne Svartedal og Odd-Bjøn Hjelmeset har gjort noen gode løp. Totalt sett er jeg fornøyd, men det er klart at vi gjerne skulle sett noen gutter på pallen. På skøytingen i Kuusamo var det godkjent av Tore Ruud Hofstad. Sammen med Tor Arne Hetland kommer han sterkere når han har fått gått litt flere renn. Kristen Skjeldal har foreløpig ikke vært i nærheten. Det er så tøft i toppen at om man har hatt sykdom og ikke er i form så har man ikke en sjanse, sier sportssjefen, som overhodet ikke mener at det er grunn til panikk.

- Det er greit å få bekreftet at man kan være med å kjempe om pallplasseringer, og da understreker jeg å kjempe om det. Det har vi stort sett vært i alle skirennene i år, og jeg syntes at vi fikk en fin bekreftelse i Kuusamo sist helg. Vi har flere rutinerte løpere som trenger å komme seg i form, og en mann som Frode Estil hadde samme problemene rundt sesongstarten i fjor. Da kom han sterkt etter hvert, sier Håkensmoen.

Han skjønner at folk kan være skuffet over det guttene har prestert så langt i sesongen, men mener at dette kommer av store forventninger.

- Vi har vært bortskjemte i over ti år med at vi stort sett alltid har hatt løpere på pallen. Nå er det flere nasjoner en noensinne som er med i toppen i internasjonalt langrenn. Også i klassisk. Det har blitt veldig uforutsigbart. Det er knallhard kamp om plassene. Man er nødt til å være i form for å hevde seg i toppen, for det er alltid en eller flere andre som er i form, sier han.

Flere har kommet med kritikk for at Norge ikke har løpere som går begge stilarter.

- Flesteparten av de som går i verdenscupen nå er god bare i en stilart, selvsagt med noen unntak. Vi har fire potensielle løpere som kan hevde seg i begge når de er i form i Frode, Tore og Kristen. Vi har også Tor Arne, Jens Arne og Odd-Bjørn som er gode i sprint i tillegg. Vi har landslag som dekker alle distanser. Både på dame- og herresiden, og har eget sprintlag. Så vi har stor bredde, sier Håkensmoen.

Kritikken om at det er få løpere som slår gjennom i Norge i ung alder er han ikke enig i.

- Vi har Vibeke Skofterud, Marit Bjørgen og Kine Beate Bjørnås som alle er 24 år. På herresiden er det tøffere og det er få som slår gjennom før de er 25. Noen nasjoner har latt unge løpere gå verdenscup og latt de modnes der. Det kan være en fordel. I Norge har vi mange løpere å ta av, og dermed er det mange som har fått sjansen. I fjor lot vi unge løpere som Jan Egil Andresen prøve seg mye, og vi har nå en policy om å slippe unge lovende løpere til. I år har Eldar Rønning og Espen Harald Bjerke fått prøve seg. Vi har også brukt Skandinavisk cup til å la unge løpere få internasjonal matching. Dessverre er det ikke alle de andre landene som prioriterer den like sterkt, sier Bjørnar Håkensmoen.


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut