-->
hofstad close (ad)_100x94

- Sykdommen kan slå begge veier

Hofstad gikk seks dager uten trening

Tore Ruud Hofstad ble syk etter tremila i Toblach og fikk ikke trent på seks dager. Nå er han i gang igjen og håper at han kan kjempe i toppen i Ramsau til helgen.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Tore Ruud Hofstad stod over rennene i Davos. Det var imidlertid planlagt lenge og hadde ikke noe med sykdommen å gjøre.

- Planen var at jeg skulle dra hjem fra Toblach for å få trent bra en periode. Det har jeg ikke fått gjort. Jeg får ta igjen en del av den treningen i januar, sier Hofstad.

Hofstad har vært gjennom en forkjølelse. To dager hadde han feber og han har ellers vært plaget av et tett bryst og en del slim. Fortsatt henger det litt igjen. Det gikk imidlertid helt fint da Hofstad trente rolig lørdag og søndag. Det gjør at han har tro på at han kan prestere på et høyt nivå allerede i Ramsau, hvor Hofstad er tatt ut til å gå 10 kilometer skøyting. På grunn av sykdommen går han ikke den doble jaktstarten.

- Det er litt vanskelig å si hvordan dette slår ut. Det er aldri ideelt å bli syk, men jeg håper jeg kan gå fort uansett. Det finnes folk som har fått masse overskudd etter sykdom, og så er det folk som får det tungt. Det er vanskelig å si hvordan det slår ut.

- Hva forventer du selv da?

- Det er vanskelig å si. Det kan gå så bra at jeg kommer på pallen og det kan gå så tungt at det blir tøft å få poeng. Det blir spennende å se, forklarer Hofstad.

Nå kommer Hofstad til å kjøre i alle fall en intervalløkt fram mot helgen for "å få pustet litt ut". Ellers blir det noen rolige økter i tilegg til en økt med noen korte drag dagen før rennet. Det er et opplegg han pleier å følge. Han håper på å bli kvitt restene av slim og snørr som fortsatt henger litt i de neste dagene.

- I første omgang håper jeg å bli kvitt slimproblemene. Det er det viktigste nå, sier Hofstad.

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut