RESULTATER: SØNDAG: Fossavatn Ski Marathon: Kvinner + Menn| RUBBESKI – SERIE I 4 DELER: INNLEDNING| DEL 1| DEL 2| DEL 3| SE ALT ANNET FRA PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER
Therese Johaug på seierspallen under Toppidrettsveka 2015. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Therese Johaug på seierspallen under Toppidrettsveka 2015. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

- Therese Johaug er sponsordronning

- Alle topputøvere burde rett og slett lære av Therese Johaug. Det er Remi Goulignac fra sponsorene Isklar og United Bakeries som fastslår dette.

Tips en venn  Skriv ut

Det er lenge siden det var slik at sponsing kun dreide seg om logoplasseringer på utøveres drakter.

I dag handler det i langt større grad om et aktivt toveis-samarbeid til gjensidig nytte.

Og som Petter Reistad poengterer i boken "Bli rå på ski" er det viktig å ta vare på sine samarbeidsparter.

- Ikke vær for ambisiøs når du lover bort ting til sponsoren. Sørg heller for å gi mer tilbake enn avtalt. Da er det mye lettere å få fornyet avtalen ved sesongslutt, kanskje til og med utvidet den, lyder et av hans gulltips.

Skryter av Therese
En som i så måte gir valuta for pengene skal være Therese Johaug.

- Therese er rå som sponsorobjekt, understreker Remi Goulignac overfor Langrenn.com.

Et par av hans bedrifter, Isklar og United Bakeries, har avtale med nettopp skistjernen Johaug.

- Avgjørende i et sponsorat er at den som blir sponset har de samme kjerneverdiene til organisasjonen som sponser og produktene de representerer, forklarer bedriftslederen.

- Therese Johaug kan assosieres med sunne kostholdsprodukter, brød, drikke og lignende, og hun har ekstremt høy troverdighet inn i vår arena.

- Hun er en sponsordronning som leverer tilbake "big time", både til Norges Skiforbund og også med tanke på hennes personlige avtaler, fremhever Remi Goulignac.

Bevisst policy
- Etter VM i Oslo i 2011 skjedde det veldig mye. Da la vi samtidig en klar og enkel strategi om å ha sponsorer som Therese kan stå inne for og som hun selv trives med, sier Johaugs manager, Jørn Ernst, til Langrenn.com.

Dette henger sammen med at trivselsfaktoren reduserer en utøvers belastning i samarbeidet med sine sponsorer, samtidig som dette også gir mest verdi for sponsoren.

Lystbetont arbeid overfor aktører man liker godt og assosierer seg med har nemlig en tendens til å skli lettere enn andre oppgaver.

- Samarbeidet med sponsorene skal være noe både hun og de trives med. Og sponsorene får da maksimalt ut av det, poengterer Jørn Ernst.

Har flere avtaler
- Hvilke personlige avtaler har Therese?

- Asko, Colgate, Isklar, United Bakeries, MapJet, Jordbærpikene, TAGHeuer, BMW, Eger, ramser manageren raskt opp, med fare for å hoppe over noen i farten.

Vi får samtidig vite at enkelte av disse har vært med helt siden 2008 og 2009.

- Therese har også noen mindre lokale samarbeidsparter fra Dalsbygda som har vært med helt fra hun var 16 år. Os Trekultur har vært med helt fra starten. Nord-Østerdal Kraftlag har også vært med i mange mange år.

- Therese tar fortsatt vare på sine første sponsorer, det er rett og rimelig at de også får litt av kaka, sier Jørn Ernst.

- I tillegg har hun også sitt eget merke i form av Johaug klær, som har blitt et bra "case".

10-12 millioner
Jørn Ernst fremhver at Therese Johaug jobber langsiktig med sine samarbeidsparter. Avtalene har gjerne en varighet på 2-3 år.

- Therese kunne sikkert tjent mye mere på å bytte sponsorer og forhandle nye avtaler oftere. Det kunne maksimalisert inntektene mye mer. Men vi velger å tenke veldig langsiktig.

- Hvor stor omsetning er det snakk om?

- Mange av avtalene er basert på 50 prosent fast beløp og resten bonuser knyttet opp mot resultater.

- Tallet svinger fra år til år som følge av bonusdelen, men rundt regnet og inkludert bonuser er det nå snakk om cirka 10-12 millioner kroner per år. Premiepenger fra renn kommer da i tillegg, opplyser Jørn Ernst til Langrenn.com.

Gir mye tilbake
Blant de som putter midler opp i Johaug-potten er altså noen av Remi Goulignacs selskaper, Isklar og United Bakeries.

- Mitt inntrykk og mine egne erfaringer er at Therese leverer mere tilbake til sponsorene enn de kan forvente, sier Goulignac før han fortsetter;

- Hun er helt rå til å stille opp når vi trenger henne. Det er aldri noe tull med Therese. Jeg har jobbet med mange utøvere, men aldri møtt noen som er i nærheten av henne til å følge opp.

I tillegg til dette forteller Remi Goulignac også at Johaug-sponsorer jevnlig mottar nyhetsbrev fra henne og at det arrangeres egne sponsormiddager.

- Ja, Therese sender ut nyhetsbrev 5-6 ganger i året, gjerne reisebrev med private bilder, julebrev og slikt. Hun er flink med mennesker og i sosiale sammenhenger. Foredrag og andre ting med sponsorer fungerer veldig bra, bekrefter Jørn Ernst.

Anbefaler læring av Therese
- Alle topputøvere burde rett og slett lære av Therese, understreker Goulignac avslutningsvis.

- Det må også fremheves at hun er veldig flink til å navigere i forhold til de sponsorene hun har.

- Jeg tror det kun er et tidsspørsmål før virkelig store internasjonale merkevarer får øynene opp for Therese, og at de inngår sponsorat med henne, først og fremst for å samarbeide i de landene hvor langrenn er en stor idrett, avrunder Remi Goulignac.


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse