-->
Foto: Trond Harald Sand

Foto: Trond Harald Sand

- Tror Alsgaard kan overraske

Team Xtra personell- utøver Anders Aukland tror Thomas Alsgaard kan overraske mange i sitt comeback. Det ble klart forrige uke at Alsgaard blir en del av Team Fast.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Det ble kjent på søndag at Thomas Alsgaard gjør comeback i skisporet. OL og VM- vinneren går inn i laget Team Fast og kommer til å gå 6-7 renn i FIS Marathon Cup denne sesongen. Det konkurrerende laget Team Xtra personell synes det er meget hyggelig at Alsgaard er tilbake med ski på beina.

I bra slag
- Det er kjempemorsomt at Thomas vil gå på ski igjen og utrolig gøy at han blir med. Han nevnte så vidt i sommer at han hadde lyst. Jeg vet at han er i forholdsvis bra slag, sier Anders Aukland til langrenn.com.

Og Aukland tror Alsgaard kan være med å bite bra fra seg i langløpene.

- Jeg tror han kan overraske mange og få til bra renn. Særlig i de to litt korte skøyterennene kan han hevde seg veldig bra. Det vil passe han bra ettersom det krever mindre krav til kapasitet der han kan henge litt mer og gå på teknikken. Thomas er en av de største skiløperne vi har hatt og han kan få til de utroligste ting, forteller Aukland.

Langløpene vokser stort i langrennsmiljøet om dagen. Før var enkeltrenn viktigst, men nå rangeres også cupen veldig høyt. Team Xtra personell blir en av de hardeste motstanderne til Team Fast med blant annet Frode Estil og Thomas Alsgaard.

- Det er flere og flere lag som gjør det bra gjennom hele cupen. Målet vårt er å kjempe om pallplassering i enkeltrenn, samt sammenlagtseieren. Det er imidlertid noen renn vi prioriterer høyere enn andre. Marcialonga, Vasaloppet og Birkebeinerrennet er de viktigste, forklarer Aukland.

Står over BUL- sprinten
Denne helgen skulle den tidligere landslagsløperen gått BUL- sprinten på Gålå, men etter en sykdomsperiode etter åpningsrennene på Beitostølen velger han heller trening.

- Jeg var sjuk i forkant av åpningsrennene på Beitostølen og ble egentlig ikke noe bedre etterpå. Men jeg har trent bra i det siste der fokuset har ligget på det som kommer til å skje senere i vinter. Jeg skulle gått i helgen, men vil ikke ta noen sjanser nå.

Et av målene til Aukland var å få gå verdenscupen i Kuusamo. Det gikk ikke helt etter planen.

- Jeg er skuffet over at jeg ikke kvalifiserte meg til rennene i Kuusamo, men nå fokuserer jeg mot langløpene. Nå trenger jeg noen gjennomkjøringer og kommer til å gå norgescup på Sjusjøen neste helg, avslutter Anders Aukland.

Jørgen Aukland stiller til start i BUL- sprinten. Det blir imidlertid hans første høyøkt siden Beitostølen. 16. desember går det første langløpet av stabelen.
* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut