Resultater: Valencia Half Marathon| Gråkallen Opp| Djupadalten| Fredrikstad Maraton| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Status "tidlig-snø"-løyper| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4| Ep. 5|
sang_270x149

- Vi er ett

Beitohelga i gang

Northug, Bjørgen & co sang om fellesskapet i landslagene. Og Northug slo tilbake mot Team Trøndelag.
Tips en venn  Skriv ut
Annonse

- Vi er ett - vi står sammen. Vårt folk er et lag, om vi står eller faller har vi seiret i dag. Vi er ett – vi står sammen. I strid og i fred, for hver den som kjemper er tusener med, sang Marit Bjørgen, Petter Northug, Frode Estil og resten av landslagene da de åpnet Beitosprinten med pressekonferanse i dag.

 

SE OG HØR BJØRGEN & CO SYNGE HER. (Spilles av QuickTime)

Tradisjon tro kom landslagesløperne med en overraskelse under pressekonferanse på Beito. Tidligere år har damene vist fakirkunst, sprinterne stilte opp i kalender og herrene har sunget med Jahn Teigen.

 

Northug slo tilbake

På scenen sto hele det Norske landslaget og sang for full hals, og det svinget veldig bra av den nye låten. Teksten er skrevet av Geir Ove Karslen, mens melodien er laget av Sven Jøran Michelsen.

 

Mot slutten av sangen fikk Petter Northug også en etter lengtede hevn over Team Trøndelag. Onsdag denne uken kom Team Trøndelag med en ski-rap der de på helt på slutten av sangen avsluttet med ”Team Leif sug…”. Northug er selv medlem av Team Leif, som er en gjeng idrettskompiser som samlet seg da Northug og de andre gikk første året på videregående i Steinkjer.

 

Team Trøndelag sug, avsluttet Northug sangen som et godt spark tilbake til trønderne foran et fulltallig pressekorps.

 

- I mine ører var ikke den rapen deres så bra, og jeg kan garantere at vi i Team Leif jobber med et tilsvar. Så de skal nok få angre på den sangen, sin sier Northug.  

 

- Avhengig av løpere med høye mål

Som forventet kom det ingen medaljemål fra sportssjef Åge Skinstad, som var antydet tidligere i år.

 

- Vi har jobbet for å snu fokus. Vi prater ikke om medaljer, men om arbeidsoppgaver. Det har vi jobbet med i hele vår, sommer og høst, sier Skinstad.

 

Dette er målene Skiforbundet har satt opp foran sesongen:

* Være verdens beste skinasjon

* Være best i nasjonscupen i verdenscup

* Være beste langrennsnasjon i VM i Sapporo

 

- Får og nå disse målene er vi avhengig av å ha løpere med høye mål. Vi skal kjempe om gull i alle øvelser. Beste nasjon i OL tok tre gull, sier sportssjefen.

 

- Et mediejippo

Veteranen Frode Estil bryr seg ikke noe om hvilke mål Skiforbundet setter opp. For han gjelder egne mål.

 

- Disse målene er mer ett mediejippo enn det er noe jeg tenker på. Når jeg går så tenker jeg mest på meg selv og mine mål, sier Estil.

 

 Damene har også fokuser på lagbygging. Her har Bente Skari vært inne og bidratt med teambuilding.

 

- Erfaringen vi gjorde oss var at disse jentene ikke trenger noen til å bygge team. Det meste fungerer veldig bra av seg selv, sier damenes trener Egil Kristiansen.

 

langrenn.com følger tett det som skjer på Beitostølen denne helgen


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut