-->
Emil Iversen. Foto: Modica/NordicFocus.

Emil Iversen. Foto: Modica/NordicFocus.

– Vi har noen verdensstjerner i vente

Emil Iversen om norske utøvere i en helt annen idrettt enn vår nasjonalidrett, langrenn.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Fotball fenger også langrennsstjernene, og akkurat nå er det lite som fenger mer om du er norsk enn Martin Ødegaard i Real Sociedad.

I kveld er det toppkamp når serietreer Granada møter seriesekser Real Sociedad. Kun ett poeng skiller de to klubbene i La Liga så langt. Likevel spiller ikke Martin Ødegaard. Han har en skade i hælbeinet på høyre fot.

Johannes Høsflot Klæbo har selv spilt 6.-divisjonsfotball på midtbanen for Astor 2 når han har hatt anledning de siste årene, og han vet å sette pris på en spiller av Ødegaards format.

– Det er utrolig gøy å se på hva han får til. Jeg sitter og følger med og har snakket så vidt med ham. Det er rått å se det han får til. Det er bare å ta av seg hatten. Det er rett og slett mektig imponerende, sier langrennsstjernen til NTB.

Rått

– Får du med deg noen kamper?

– Ja, klart det. Og uansett om du ikke får sett kampene, så får du det med deg uansett. Jeg ser opp til ham som idrettsprofil. Han virker veldig disiplinert og ser ut som om han har begge beina godt plantet på jorda. Det er en kar som mange har noe å lære av, sier Klæbo.

Landslagskollegaen Emil Iversen har også fotballerfaring. Han har spilt på lokalt nivå hjemme i Meråker. I likhet med Klæbo er han naturligvis Rosenborg-patriot.

I tillegg heier Iversen på Real Madrid, klubben som eier Ødegaard.

Verdensstjerner

Iversen sier det er ekstremt artig å følge med på fotball for tiden med karer som Ødegaard og Erling Braut Haaland i dytten.

– Der tror jeg at vi har noen verdensstjerner i vente, Jeg er Real Madrid-fan, og akkurat nå tror jeg Ødegaard hadde gått inn i førsteelleveren der og forbedret den. De har en god midtbane, selvsagt, men jeg håper at de tar ham tilbake og lar ham spille på midten, sier han.

Iversen mener at det siste ikke er urealistisk lenger.

– Jeg hadde ikke troen på at det kunne gå, men nå tror jeg absolutt at Ødegaard kan klare det i årene som kommer. Kanskje allerede fra neste sesong. Hadde han spilt på Manchester United, ville han jo ha vært en av de beste spillerne der, sier han.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus