Beitost�len 14112009.   Tord Asle Gjerdalen    Foto: Geir Olsen

Beitost�len 14112009. Tord Asle Gjerdalen Foto: Geir Olsen Geir Olsen

- Vi skal kjempe om pallen i herreklassen

Tour de Ski laget er klart:

Gjerdalen er tilbake, og Johaug fortsetter hardkjøret.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Sportssjef Åge Skinstad har i dag klar sin tropp på 14 utøvere til Tour de Ski.

I Marit Bjørgens fravær må vi stole på herrene når det gjelder kampen om de gjeveste plasseringene. Det legger heller ikke Skinstad skjul på.
- Målsetningen på herresiden er å kjempe om pallen sammenlagt, innleder han, før han ramser opp sine fremste menn.

- Først og fremst er det Petter Northug vi må stole på, men vi vet at Simen Østensen har vært på pallen i Tour de Ski tidligere. Han har også vist meget solid form under trening i høst.

- I tillegg har Tord Asle Gjerdalen (er tilbake i verdenscupen etter lang tids fravær red. anm.) hatt veldig god stigning den siste tiden og står med gode prestasjoner i Tour de Ski fra tidligere (fjerdeplass som best red. anm.). Allrounderen Martin Johnsrud Sundby er også bra i en slik type konkurranse og ble nummer åtte i fjor.

Da har Skinstad nevnt nesten alle sine herreløpere, med unntak av Eldar Rønning - som allerede har annonsert at han står av før Touren er ferdig – impulsløper Roger Aa Djupvik – som nå for alvor har gått seg inn i OL-diskusjonen etter en solid sesongstart og Petter ELiassen som er en overraskelse på herrelaget.

Med Gjerdalen og Eliassen som overraskelser i uttaket på herresiden er det flere overraskelser enn sammenlagtkandidater på kvinnesiden.
- Har vi en kvinne blant de seks beste er vi fornøyd, sier sportssjefen, før han plasserer ansvaret.

- Kristin Størmer Steira er i utgangspunktet vår beste på kvinnesiden. I tillegg håper vi Marthe Kristoffersen får en heldigere Tour de Ski enn i fjor (da falt hun i prologen red. anm.) og at Therese Johaug finner tilbake til det vi vet hun kan.

- Det er flere renn som passer Therese (Johaug) bra.

Er det fornuftig å la Therese Johaug gå etter en svak sesongstart?
- Det er ikke noe galt med Therese (Johaug) verken medisinsk eller fysisk, og vi mener det er for fornuftig å la henne gå, svarer Skinstad.

Trioen Astrid Øyre Slind (se egen sak), Celine Brun-Lie og Astrid U. Jacobsen får også lov å gå. Dette er mer overraskende, men sportssjefen åpner for at noen av dem ikke kommer til å gå hele den tunge veien til toppen av slalombakken i Cavalese.

- At Celine Brun-Lie og Astrid U. Jacobsen fullfører hele Tour de Ski er ikke opplagt. Det blir en kontinuerlig vurdering. Men det er helt klart at ingen står av før etter Praha.

Troppen

Kvinner

Astrid Øyre Slind
Vibeke Skofterud
Kristin Størmer Steira
Therese Johaug
Marthe Kristoffersen
Astrid U. Jacobsen
Celine Brun-Lie

Herrer
Petter Northug
Simen Østensen
Martin Johnsrud Sundby
Eldar Rønning
Roger Aa Djupvik
Tord Asle Gjerdalen

Petter Eliassen

- Julegave på forskudd

 


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut