trio

- Vi skal sparke i fra oss

Førstereisguttene Simen Østensen, John Kristian Dahl og Øystein Pettersen hviler ikke på uttaket. De ønsker å vise seg fram i touren.
Tips en venn  Skriv ut

 

Veldig gledelig for ski-Norge, men kanskje ikke så overraskende etter de siste ukers prestasjoner, så ble ikke-landslagsløperne Simen Østensen, John Kristian Dahl og Øystein Pettersen tatt ut til Tour de Ski i dag.

Se hele uttaket her!

- Dette var kjempemoro. Jeg står her med Simen nå, og han står bare og hopper, fleiper Øystein Pettersen.

 

De to Team Manpower-løperne har imponert veldig denne sesongen, og nå skal de ut sammen og forsvare Norges farger i et av sesongens store høydepunkt.

 

- Jeg har i alle fall planer om å bite i fra meg, landslag eller ikke, det er uvesentlig når vi først er tatt ut. Men å blir tatt ut er ikke noe mål i seg selv, man er ikke fornøyd med det og reiser nedover for å prestere, sier Pettersen.

 

- Hva er realistisk å håpe på da?

 

- Sammenlagt er det vanskelig å si, men topp 15 i enkeltrenn tror jeg er mulig.

 

Hadde blitt skuffet

- Simen Østensen, hvis jeg hadde sagt til deg på Beitostølen at du kom til å gå Tour de Ski. Hva hadde du sagt da?

 

- Da hadde jeg vel ledd litt og ikke sagt så mye tror jeg. Dette hadde jeg ikke forventet før sesongen. Men sånn ting har utviklet seg, så hadde jeg blitt skuffet om jeg ikke hadde blitt tatt ut.

 

Heller ikke han har noen planer om å bare representere i touren.

 

- Nei, jeg mener at topp 10 på enkeltdistanser er mulig. Bare se hva Roger Djupvik og Martin Johnsrud Sundbye har gjort i verdenscup.

 

- Jens Arne Svartedal holder deg som en utfordrer.

 

- Det er jo veldig hyggelig. Og jantelov til side, så tror jeg også selv at jeg kan sparke i fra meg. Det er også godt å ikke ha noe press på seg. For jeg tror ikke det norske folk forventer at det er jeg, Øystein eller John Kristian som skal dra dette lasset.

 

Tørr ikke spå noe

Også John Kristian Dahl fra Team Trøndelag ble tatt ut, etter sterke prestasjoner den siste tiden.

 

- Før sesongen hadde jeg ikke tenkt på Tour de Ski i det hele tatt. Men nå som det har gått så bra på distanse, så håpa jeg å komme med, sier Dahl, som ble vraket fra sprintlandslaget, men som har vist stryke og kommet tilbake.

 

Han tørr heller ikke spå noen resultater i sammendraget.

 

- Det blir spekulasjon fordi ingen vet hva som venter oss. Jeg vet ikke hvordan vi takler dette rent kroppslig. Det blir en utfordring på mange måter.

 

Men en ting er sikkert. Førstereisguttene blir å regne med i Tour de Ski. Det har de bevist.

 

 

 

 


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut