-->

– Vi stuper inn i en ny fase av Russlands dopingkrise

Sjefen for Russland antidopingbyrå Jurij Ganus opplyste tirsdag at han forventer at WADA-styret vil følge anbefalingen og utestengte nasjonen for fire år.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Sjefen for Russland antidopingbyrå Jurij Ganus opplyste tirsdag at han forventer at WADA-styret vil følge anbefalingen og utestengte nasjonen for fire år.

– Det er virkeligheten, sa sjefen for det russiske antidopingbyrået (RUSADA) tirsdag.

Mandag ble det klart at et WADA-utvalg anbefalte overfor sitt styre å utestenge Russland for fire år for brudd på dopingbestemmelsene. Den 9. desember vil WADA-styret ta sin avgjørelse.

Utvalget ledet av briten Jonathan Taylor har over flere år arbeidet med å komme til bunns i russernes bruk av doping og forsøkene på å skjule den omfattende dopingen for omverden.

Utvalget mener at russerne har manipulert datamaterialet fra dopinglaboratoriet i Moskva som de har gitt fra seg. Hele denne saken baserer seg på rapporten om statsstyrt doping som ble offentliggjort i 2015.

– Vi stuper inn i en ny fase av Russlands dopingkrise. Fire år er lenge og det inneholder to olympiske leker, sa han.

Ganus mener Russland trenger en ny idrettsledelse og vil at president Vladimir Putin nå skal gripe inn.

– For å være helt ærlig så venter jeg på at presidenten skal ta en aktiv del i dette. Det er mange problemer innen idretten, men den mest vanskelige og tragiske er at idrettsutøverne er blitt gisler på grunn av opptreden til våre idrettsledere.

– Vi trenger å få gjennomført omfattende endringer. Vi trenger nye idrettsledere, sa Ganus.

Hvis utvalgets innstilling følges, vil Russland blant annet ikke kunne stille som egen nasjon under de kommende sommerlekene i Tokyo i 2020 og heller ikke i vinter-OL i Beijing i 2022. De mener at Russland må utestenges fra alle arrangement som har ratifisert WADA-koden, inkludert for eksempel VM i fotball i Qatar i 2022.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus