Resultater: Valencia Half Marathon| Gråkallen Opp| Djupadalten| Fredrikstad Maraton| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Status "tidlig-snø"-løyper| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4| Ep. 5|
skinstad-betenkt-270

- Vi valgte feil

Åge Skinstad innrømmer at de valgte feil da de valgte å gå på røbba ski på de klassiske etappene av herresprinten. Det endte med 4. plass. Men han er alt i alt fornøyd med helgen i Gällivare.
Tips en venn  Skriv ut
Annonse

- Denne stafetten ble svakere enn forventet, sa Åge Skinstad til NRK etter løpet.

 

Og han innrømmet også feil valg av ski.

 

- Det er hele tiden et valg vi har, og i dag valgte vi feil. Det ble kaldere og ettersom vi valgte røbba ski så ble det for glatt, innrømmer Skinstad.

 

Det var tåke og mildt når skiene ble testet, men tåken lettet og et kaldere vær kom inn over Gällivare. Og Eldar Rønning ga hele tiden tilbakemelding om at han hadde gode ski, spesielt de første 7 kilometerne.

 

- Vi var ikke de eneste som gikk på røbba ski, men vi led under det. For her er det vedig mange nyanser. Jens Arne ble fragått av en Lukas Bauser, som også gikk på røbba ski. Derfor kan det være mange faktorer. Jens Arne har sagt at han ikke hadde den gode følelsen i dag, og kanskje vi ikke røbba langt nok, sier Skinstad til langrenn.com.

 

Men alt i alt er Skinstad svært tilfreds med helgen.

 

- Vi har tre gode etapper på herrestefetten. Og hos damene har vi sju gode etapper hvis vi tar med de på 2. laget også.

 

- Det må jo også være ekstra gledelig med combackene til Vibeke og Tore Ruud?

 

- Veldig gledelig. Rett og slett veldig gledelig, mener Skinstad.

 

 

 

Slik gikk stafetten – etappe for etappe:

 

1. etappe – Eldar Rønning

Gikk ut i tet og holdt den i cirka 7 kilometer før han måtte slippe. Kjørte feltet hardt mens han lå i tet, men fikk det mot slutten av etappen og måtte gi tapt for en tettrio fra Russland, Tyskland og Sverige.

 

Vekslet på 5. plass, 14 sekunder bak ledertrioen.

 

Norge 2, men Tord Asle Gjerdalen vekslet på 12. plass, 1 minutt og 17 sekunder bak. Han sendte ut Geir Ludvig Aasen Ouren.

 

- Gikk på røbbeski og fikk det tungt på andrerunden. Vi ble enig om at jeg skulle ligge i tet. Jeg slet på slutten, men jeg føler at jeg har gjort en veldig god jobb, selv om jeg tapte litt på slutten. Oppgaven min var å sprenge feltet, og det klarte jeg, sa Eldar Rønning til NRK i bua til Rike og Carlsen.

 

2. etappe – Jens Arne Svartedal

Oppgaven fra start var å tette luken som Eldar Rønning måtte gi fra seg på slutten av 1. etappen, men Svartedal var aldri i nærheten. Førsterunden var differansen konstant, men utover på andrerunden ble Svartedal bare mer og mer sliten. Og ved veksling var Svartedal hele 53 sekunder bak lederlagene, som var Tsjekkia og Tyskland, med Sverige og Russland like bak.

 

Jens Arne ble felt av dårlige ski i denne stafetten. Glatte røbba ski tappet Svartedal for krefter utover i løpet.

 

3. etappe – Ole Einar Bjørndalen

Fikk en nærmest håpløs oppgave av Jens Arne Svartedal, og med en Tobias Angrer togende i tet, så klarte Bjørndalen aldri å hente inn tettrioen. Men Bjørndalen tok inn hele 8 sekunder på teten på det skarpe føret i Gällivare.

 

Bjørndalen sendte ut Tore Ruud Hofstad på en 4. plass, 44,9 sekunder bak Tyskland.

 

4. etappe – Tore Ruud Hofstad

Tore Ruud Hofstad hadde også en håpløs oppgave med å ta igjen tettrioen. Men klarte å holde avstanden, og gikk Norge inn til fjerdeplassen.

 

Norge 2 gikk inn til 11. plass. 2 minutter og 30 sekunder bak vinner Tyskland.

 


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut