torsby_270x145

- Vil gå Tour de Ski

Med seier på 15 kilometeren i Skandinavisk Cup føler John Kristian Dahl seg klar for Tour de Ski. Uttaket kommer tirsdag.
Tips en venn  Skriv ut

Det ble nok en dag preget av stor norsk dominans i finske Vuokatti under Skandinavisk Cup. John Kristian Dahl vant på herresiden, mens Kine Beate Bjørnaas vant damenes 10 kilometer. Dahl vant foran Pettersen, Østensen, Gaustad og Andresen. På damesiden ble Monrad-Hansen nummer 4, Therese Johaug nummer 6 og Astrid Jacobsen nummer 7.

Og nå føler John Kristian Dahl at han har bevist nok til å kunne få gå Tour de Ski, som starter i romjula. Uttaket kommer tirsdag.

- Det er klart jeg håper på å bli med der, og nå føler jeg at jeg har bevist nok til å få gå. Det var høyt nivå i helgen, mener han.

Lørdagens sprint ble ingen opptur for Dahl. Han røk ut i kvarten, men han har tidligere denne sesongen vist sine kvaliteter der.

- Det var en dårlig dag på jobben. Jeg var ikke på hugget.

Kine Beate Bjørnaas sikter nå mot verdenscupdeltakelse etter NM.

- Nå skal jeg ha en god treningsjul, gå godt i NM og forhåpentlig vis få gå verdenscup etter jul en gang, sier hun.

Hun har ikke noe god forklaring på hvorfor det har løsnet de siste ukene. Men hun har funnet flyten, vært god på trening og går godt tenkisk på ski. Sist helg slo hun Hilde GP på Sjusjøen.

Se resultatene fra herrenes 15 kilometer fristil, søndag

Se resultatene fra damenes 10 kilometer fristil, søndag

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut