www.langrenn.com

NYESTE RESULTATER

| | | | | | |
---
Norgescup Lygna m/U23-NM
Sprint: Finale: Kvinner- Menn| Prolog: Kvinner- Menn
---
Veteran-OL: Dag 6 - Stafett| Øvrige dager
---
Ski-TV: NC Lygna U23-NM| Smøretips: Verdenscup Nove Mesto| NC Lygna U23-NM

10 tøffe mil - Nordmarka Rundt

Nytt langløp - Verdens lengste

- Ski-Norge mangler et skikkelig ultrarenn. De har det både innen sykling og løping, men for langrenn mangler det, slår initiativtageren Thorkild Gundersen fast overfor Langrenn.com.

Tips en venn  Skriv ut
31.10.2013 - Geir Nilsen

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

loypekart_14_01_stor.jpg
Løypekart Nordmarka Rundt.

10 lange mil, med oppstart fra Sognsvann i Oslo, innover i Nordmarka, langt innover, for så å returnere til Sognsvann igjen, er noe som krever saft i både armer og bein. Dette er noe primus motor Thorkild Gundersen også innrømmer;

- Det er en ganske ekstrem tur det er lagt opp til i Nordmarka Rundt. Jeg har kvalitetssikret runden med Tom Stensaker, humrer mannen med idéen bak Nordmarka Rundt.

Og for de som eventuelt ikke skulle kjenne til navnet Tom Stensaker, så er det mannen som tilbakelegger et uendelig antall mil, over tusen i tallet, på ski hver vinter - Se intervjuet "Mannen og milene" her på Langrenn.com.

Er også selv en milsluker
Thorkild Gundersen er ikke helt i samme divisjon som Stensaker hva gjelder tilbakelagte mil, men med bosted tett på Nordmarka og Lillomarka, får også han loggført et ikke ubetydelig antall kilometer hver vinter.

- Jeg har gjort 2 forsøk på å gå fra Grefsen til Mylla t/r (hele Nordmarka fra sør til nord og tilbake), uten å lykkes, forklarer Gundersen. Mangel på dagslys og ikke optimale snøforhold må ta sin del av skylden for det.

Noe som derimot har blitt innertier for den ivrige skiløperen er det å ha tatt skibussen til Mylla og så gått sørover gjennom hele marka. 10 deltakelser i Birken, 3 i Marcialonga og 2 i Vasaloppet er også noe han står loggført med.

Kan blir mørkt på slutten
- Hvordan tror du det blir med lysforholdene?

- Den siste mila, cirka, er det lysløype. Hvis man tror man bruker mer enn 10 timer på de 10 milene, vil det nok være lurt å ta med hodelykt, poengterer Thorkild Gundersen som inviterer til Nordmarka Rundt nærmest som et venneløp, men åpent for alle.

Startkontigenten er kroner null og alle deltar på eget ansvar, men det er lagt opp til felles start klokken 0800, lørdag 22. februar 2014.

---

I kortversjon er dette løypa
Rennet starter på Sognsvann, kl 08.00 lørdag 22 februar. Kort fortalt er traseen Sognsvann - Kikut - Katnosa - Gjerdingen - Mylla, da har du gått 45 km. Så er det sørover igjen: Tverrsjøstallen - Spålen - Svarten - Langlia og Fyllingen (75 km). Innspurten: Kobberhaugen - Tryvann - Frognerseteren - Ullevålseter - Sognsvann. 100 kilometer!

---

Hele Thorkild Gundersens egen beskrivelse av Nordmarka Rundt

IDEEN
Nordmarka byr på verdens beste langrennsløyper – spesielt egnet for lange turer i variert terreng. Intet løypenett prepareres oftere og bedre. Intet terreng rommer mer norsk ski og kulturhistorie. Vi har alle fantastiske turminner fra Nordmarka – enten det er en søndag tur/retur Kikut, eller en langtur med buss til Mylla og sola i ansiktet hjem til byen.

Det eksisterer to skirenn i Nordmarka; Grenaderen og Holmekollmarsjen. Begge skjærer gjennom marka, den første fra øst til vest, den andre fra nord til sør. To fine renn, men ingen av dem favner hele marka.

Vi trenger et skirenn som byr på alle de kjente stuene. Alle de store vannene. Alle milepælene. Et skirenn som går hele Nordmarka rundt.

Et skirenn som setter turen og naturen i fokus; ikke cera f og merkekrav. Et renn hvor det ikke eksisterer seedingskrav, sponsorer og superbirkebeinere. Ikke engang startavgift!

Et renn der ikke sluttiden er det viktigste målet, men det å i det hele tatt gjennomføre. En skikkelig utfordring. Et renn som tar opp i seg følgende erkjennelse:

“Det finnes bare én ting som er bedre enn å gå langt på ski. Å gå enda lenger”.

VERDENS LENGSTE
Troll Ski maraton på Ringebufjellet er allment akseptert som verdens lengste skirenn, med sine 95 km. Grenaderen og Vasaloppet har 90 km. Det er litt rart at ingen har lagt på de små kilometerne og nådd den magiske 100-grensen. Derfor skal Nordmarka Rundt bli nettopp det: 100 km. Verdens lengste skirenn. En enorm utfordring. En stor prestasjon å fullføre.

ARRANGEMENTET
Nordmarka Rundt skal ha turen og naturen i fokus. Det skal ikke være sponsorer eller startavgift. Det skal ikke engang være arrangører, for dette er ikke et offisielt arrangement, terminfestet hos NSF. Dette er et initiativ, hvor undertegnede er initiativtaker, ikke arrangør.

Løpet lanseres og promoteres kun på facebook. Her ligger info om alt man trenger å vite. Siden er åpen for alle å se, også de som ikke er på facebook. Lørdag 22 februar kl 07.30 møter man opp på Sognsvann, dit kan alle komme seg med bil eller bane. Initiativtager stiller med én person som registrer navn på alle som møter opp og skal delta. Kl 08.00 sier denne personen klar-ferdig-gå og god tur.

Så er du overlatt til deg selv. Hele løpet er på egen risiko, og eget ansvar. Du må ha med sekk med mat og drikke, og penger til påfyll i ei stue underveis. Du må ha med et kart som viser hvilken rute som skal følges.

Du oppfordres til å ta med telefon, og ta et bilde av deg selv på Mylla, som “beviser” at du har vært der. Men du kan selvsagt jukse så mye du vil, med snarveier, tog og buss. Det er i så fall bare deg selv du lurer. Vi legger ut navn på alle som har fullført på facebook-siden, inklusive anvendt tid, men det er ingen premie til den som går raskest. Det er akkurat like mye verdt enten du har fullført på 7 eller 12 timer.

Du får to ting ved målgang
En kopp varm saft. Og et lite diplom med logoen til verdens lengste skirenn, dato, ditt navn og din tid. Vi lover deg: Dette kommer til å bli diplomet du aldri kaster.

ETTERPÅ
Etter rennet setter du deg i bilen eller på banen, reiser hjem og spiser en bedre middag. Du kikker skrått ned på diplomet, og koser deg med tanken på at i dag, i dag har jeg gått verdens lengste skirenn. Og fytti granskauen for en flott tur det var! Og neste år skal du enten gå litt raskere, eller få med flere venner. Eller begge deler.

FAKTA OM NORDMAKA RUNDT
* Lørdag 22 februar, start kl 08.00 fra Sognsvann.

* Påmelding ved oppmøte, fra 07.30.

* Rennet er et initiativ - ikke et offisielt skirenn.

* Initiativtager: Thorkild Gundersen. Kontakt: thork68@gmail.com.

* Startavgift kr 0,-.

* Frivillig donasjon ved start. Summen går i sin helhet til en festmiddag for alle løypebasene i Skiforeningen og kommunen ved sesongslutt.

* Alle løpere går turen fullt og helt på eget ansvar.

* Ingen sponsor - ingen merkekrav - intet tidspress.

Dette får du
- Startnummer
- Tidtaking ved målgang
- Diplom ved målgang
- Varm saft ved målgang

Dette får du ikke
- Matstasjoner underveis
- Premie
- Smøretips, utover dette: To lag blå extra.

Løperne bør ha med seg
- En sekk med mat og drikke, og evt litt tørre klær
- Telefon
- Et kart med ruta opptegnet

Nordmarka Rundt på Facebook - Det er bare å trykke liker først som sist..


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus
Langrenn.com
Med litt utfordringer rundt veivalget fikk Hans Alexander Mangen en ekstra runde på 10 kilometer, slik at hans totale distanse ble 117 kilometer i Nordmarka Rundt 2014. Foto: Thorkild Gundersen.

Fikk en mil ekstra i det 10 mil lange Nordmarka Rundt

Initiativtager Thorkild Gundersen, til venstre, sammen med Svein Wiig gikk begge det 100 kilometer lange turrennet Nordmarka Rundt 2014. Arrangørfoto.

Nordmarka Rundt på 100 kilometer målte 7 km for mye

Gro Siljan Hjukse var raskeste dame i det over 100 kilometer lange Nordmarka Rundt 2014. Foto: Thorkild Gundersen/Nordmarka Rundt.

Nordmarka Rundt - 100 km: Seier til Siljan Hjukse og Treu Røe

Løypekart for Nordmarka Rundt 2014.

Nordmarka Rundt: - For folk som liker å gå ekstremt langt

Nordmarka Rundt sin logo.

Stor interesse for monsterløp

Løypekart for Nordmarka Rundt 2014.

10 tøffe mil - Nordmarka Rundt

Nytt langløp - Verdens lengste