-->
Marit Bjørgen har tidligere markert seg godt i Tour de Ski. Her fra da hun var sterkest på den 15 km lange 7. etappen i Toblach under Tour de Ski 2011/2012. Tett bak fulgte Justyna Kowalczyk. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Marit Bjørgen har tidligere markert seg godt i Tour de Ski. Her fra da hun var sterkest på den 15 km lange 7. etappen i Toblach under Tour de Ski 2011/2012. Tett bak fulgte Justyna Kowalczyk. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

164 i puls før start

Marit Bjørgen sier at hjerterytmeforstyrrelsene ikke har gjort henne redd. Skidronningen håper å være tilbake i skisporet snart.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Bjørgen møtte pressen etter en treningsøkt på Heimdal i Trondheim 2. juledag. Blant mosjonister og unge utøvere gikk 32-åringen flere runder i løypa sammen med samboer Fred Børre Lundberg, før hun svarte pressen på hvordan de siste dagene har vært siden hun først kjente at pulsen var unormal.

Det var etter to treningsøkter fredag hun kjente at noe «lå» i brystet da hun kom hjem. Da hun våknet lørdag hadde hun fortsatt den samme følelsen. Og etter det Bjørgen beskriver som en tung oppvarming før trening lørdag, kjente hun at noe ikke stemte på intervalltreningen.

Flere undersøkelser
– Jeg hadde 164 i puls før vi startet, og tenkte at noe var galt med pulsklokka. Så var det nesten som om jeg måtte stoppe i en bakke, og etter det intervalldraget så jeg at jeg hadde veldig høy puls. Men på neste drag var det som om jeg kjente at noe slapp i brystet, og da jeg sjekket klokka var pulsen langt lavere, beskriver hun.

Hun ringte likevel legen sin da hun var på tur til Trøndelag for å feire jul, og han ba henne om å ta en EKG. Deretter ble Bjørgen lagt inn til overvåking på St. Olavs hospital i Trondheim, hvor hun ble grundig undersøkt.

– Jeg var gjennom mange sjekker, blant annet ultralyd, EKG og sykkeltest hvor de sjekket hjertebelastningen. De fant ingenting og hjertet så veldig fint ut. Ingenting er foreløpig kommet fram, og jeg fikk reise hjem med en EKG-maskin. Jeg håper å få høre mer om den i morgen (torsdag), sa Bjørgen.

– Ikke skremt
Hun var nøye med å understreke at det hun har vært gjennom ikke har skremt henne.

– For meg var det ikke en skremmende opplevelse, og jeg følte heller ikke at pulsen var så høy. Etter det som skjedde har jeg ikke kjent noen ting, og jeg har heller aldri kjent det før, forteller Bjørgen.

Av legene har hun allikevel blitt anbefalt å droppe Tour de Ski, som har vært utpekt som sesongens store mål, fordi det er en slik ekstrem belastning.

– Det tyngste å svelge er at jeg har følt meg i veldig god form og gjort alt riktig med tanke på Tour de Ski. Jeg hadde gjort alt riktig for å være på hogget der, og så blir jeg anbefalt å ikke gå der. Jeg var innstilt på å gå da jeg ble innlagt lørdag.

Nå blir hun isteden nødt til å følge touren på TV. Men hun håper likevel at hun skal komme til nytte.

– Jeg kommer til å følge med. Så håper jeg at jeg kan komme med noen innspill til de andre jentene underveis, forteller hun til NTB.

Frykter ikke for VM
Til NTB sier hun at hun har et godt håp om å være tilbake i skisporet senere i sesongen. Nå som sjansen til en første triumf i Tour de Ski er borte, blir VM i italienske Val di Fiemme det store målet. Det mesterskapet starter 20. februar.

– Nå skal jeg bruke den uka her til å summe meg, og etter det kommer jeg til å begynne å tenke på VM. Det tror jeg skal gå veldig bra, bare jeg får grønt lys til å konkurrere igjen, smiler hun.

Bjørgen kan også berolige de som er bekymret for karrieren hennes etter årets sesong, og sier at hun har store planer om å komme sterkt tilbake når hun igjen får lov til å stille med startnummer på brystet. Hun takket for alle de hyggelige tilbakemeldingene hun har fått fra fjern og nær de siste dagene.

– Det har jeg satt veldig pris på. Det viser at folk bryr seg om meg, sa langrennsdronningen.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus