Britta Johansson Norgren. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Britta Johansson Norgren. Foto: Manzoni/NordicFocus.

4 seire på 3 renn

Heftig måned for langløpsdronningen.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, tre måneder eller ett år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Den 7 september vann Britta Norgren Johansson Sollefteå IF (Lager157), UVK-RULLEN i Uppsala på ett imponerande sätt. Detta följdes upp med en lika säker och fin seger på Bessemerrullen den 15 september i Högbo (Sandviken).

I helgen fick Britta däremot slita för segern i Klarälvsloppet med 90 km åkning som avslutades med en hård spurtstrid mot Maria Gräfnings.

UVK-RULLEN och Bessemerrullen ingick i Volkswagen Rullskidcup och det blev en totalseger för Britta.

Det verkar som om Britta gjort ett gediget jobb med sin träning denna sommar vilket visar på att Britta även kommande vinter ska kunna vara med i toppen på Visma Ski Classics.

Tvåa i Volkswagen Rullskidcup för damerna, kom Malin Börjesjö Sundbybergs IK. Trean är en stor överraskning, Jenni Ehn Gårdhage som också gått över till nystartade klubben i Avesta, Team Pumpens SK. Jenni har denna säsong en rolig och spännande utveckling och hon åker bättre och bättre för varje lopp.

Herrarnas kamp om totalseger i Volkswagens Rullskidcup blev en riktigt rafflande historia. På förhand såg det väldigt ovisst ut! Både ettan, Pontus Nordström Östervåla IF (Serneke) och trean, Johan Ekberg Nacka Wärmdö från UVK-RULLEN hade åkt till Italien för att åka rullskidor.

Detta gjorde att det inför Bessemerrullen såg ut att bli en kamp mellan Fredrik Wallström Naprapat Walles SK och Jonathan Hedby Nusnäs IF. Både är hårt tränande samt satsande på långlopp och har gjort flera fina resultat både på snö och på asfalt de senaste säsongerna.

Speciellt detta år så har Fredrik Wallström visat riktig fin form på flera rullskidtävlingar i Uppland. Jonathan Hedbys, som ändrat träning och nu kör mer korta och hårda intervaller, var ganska osäker på sin tävlingsform inför UVK-RULLEN men han lyckades ändå bli fyra i det fina, stora startfältet.

Fredrik som blev tvåa hade ett bättre utgångsläge inför Bessemerrrullen och totalseger i Volkswagen Rullskidcup.

OJ – vilken spännande strid de bjöd på. Fredrik och Jonathan hamnade i en klunga på fem man som jagade två starka utbrytare, Anton Karlsson Sockertoppens IF (Lager 157) och Rikard Tynell Team Tynell. I den starka 5-mannaklungan åkte, förutom Fredrik och Jonathan, Jimmie Johnsson Serneke, Linus Larsson Karlsunds IF och Stefan Johansson XC Sthlm Ski Club.

Förste man att släppa i denna starka klunga var faktiskt Jimmie Johnsson, som haft en förkylning vilken förmodligen satte ner åkkapaciteten.

När Fredrik, ca 15 km från mål, fick släppa klungan i ett lång segt motlut så visste Jonathan att han troligen var tvungen att bli trea för att ha chans på totalseger i cupen och då fick inte Fredrik bli bättre än sexa.

En kilometer före mål så ökade Jonathan farten och satsade allt på att kunna avgöra, han fick en lucka och kunde åka hem tredjeplatsen i Bessemerrullen plus totalsegern i Cupen.

Resultat för Volkswagen Rullskidcup 2018

Damer
1. Britta Norgren Sollefteå Skidor IF
2. Malin Börjesjö Sundbybergs IK
3. Jenni Ehn Gårdhage Team Pumpen SK
4. Helena Zingmark Stockholms RK
5. Elin Mohlin Hudiksvalls IF

Herrar
1. Jonathan Hedbys Nusnäs IF
2. Fredrik Wallström Naprapat Walles SK
3. Anton Karlsson Sockertoppens IF
3. Pontus Nordström Östervåla IF
5. Rikard Tynell Krycksbo IF

* Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut