-->

43-åringen Hausken Nordberg står utenfor landslaget

Orienteringsveteranen Anne Margrethe Hausken velger å stå utenfor landslaget selv om hun satser videre.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Orienteringsveteranen Anne Margrethe Hausken prioriterer familien og velger å stå utenfor landslaget selv om hun satser videre.

– Det er rett og slett en beslutning som handler om at jeg ønsker å prioritere tid med familien, sier Anne Margrethe Hausken Nordberg i en melding fra orienteringsforbundet.

– Siden jeg ble mor – og spesielt etter at Anders (Nordberg) ble klubbtrener i Nydalens SK – med mye arbeid på kveldstid, har jeg hatt en ganske fri rolle i forhold til samlingsaktiviteten med landslaget. Og nå velger jeg å stå helt utenfor, sier hun.

Anders Nordberg er Hausken Nordbergs ektemann.

43-åringen debuterte i landslagsdrakten på seniornivå i 1997, og hun understreker at dette var en vanskelig beslutning å fatte.

– Opplegget for vinteren, både med samlinger og personlige ressurser, for å forberede seg mot sprint-VM, virket veldig attraktivt og bra. Jeg har også fått et godt inntrykk av Susanne Barkholt – som er ny landslagstrener for kvinner.

Hausken Nordberg med tre VM-gull og sammenlagtseier i verdenscupen har tidligere at sagt det trigger henne å ha muligheten til å løpe VM i sprintstafett på lag med Kasper Fosser (og to andre) under VM i Danmark til sommeren.

– Jeg kommer til å trene bra med klubben gjennom vinteren, sier hun.

Den nye landslagstreneren har heller ikke avskrevet veteranen med tanke på VM hvor det er sprintøvelser på programmet.

– Jeg har hatt en åpen og god dialog med Anne Margrethe (Hausken Nordberg) i høst, og jeg har full forståelse for hennes valg, selv om det er synd at vi ikke kan dra veksel på den erfaringen hun sitter på under samlingene gjennom vinteren, sier Susanne Barkholt.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus