Maria Rydqvist underveis i verdenscupen i Lahti 2014. Foto: Laiho/NordicFocus.

Maria Rydqvist underveis i verdenscupen i Lahti 2014. Foto: Laiho/NordicFocus.

51 menn - Ingen damer

Virksomheten har blitt skapt, formet og styrt av menn. År ut, år inn, skriver den tidligere svenske landslagsløperen Maria Rydqvist i en kronikk som tar for seg mannsdominansen blant ledere i svensk langrenn.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

- Trenerrollen er så mannsdominert at man nesten har vanskelig for å tenke seg at det skulle vært på noe annet vis. Men 51 menn og 0 kvinner - et sted må vel grensen gå.

Slik innleder Maria Rydqvist sin kronikk på nettstedet Idrottens Affärer. I 2013 viste nemlig fordelingen på trenersiden i det svenske skiforbundet 51 - 0 i favør menn.

- Siden Åsa Mattssonn var trener for damelaget for 20 år siden har forbundets trenere, ledere og sjefer bestått av null prosent kvinner og 100 prosent menn. Virksomheten har blitt skapt, formet og styrt av menn. År ut, år inn.

Rydqvist, som har lang erfaring fra skisporet og blant annet kan vise til en sjetteplass fra Oslo-VM i 2011, har selv aldri opplevd å ha en kvinnelig leder på sin vei fra junior- til seniorløper. Videre i kronikken drøfter hun hvorfor og hvordan denne trenden bør endres.

Les hele kronikken "51 män och 0 kvinnor, genant" hos Idrottens Affärer.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus