Fornøyd deltaker i mål etter Holmenkollmarsjen. Foto: Skiforeningen.

Fornøyd deltaker i mål etter Holmenkollmarsjen. Foto: Skiforeningen.

6500 klare for Holmenkollmarsjen

- Det er greit å få testet vår arrangørkompetanse, sier Ole Kristian Sørland i Skiforeningen. Traséendringer har forekommet på grunn av den siste tidens mildvær, men det jobbes godt for å sikre fine forhold for de mange tusener som lørdag skal gå den 41. utgaven av Holmenkollmarsjen.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

- I første omgang var det positivt at vi fikk det væromslaget i snøen som var kommet, sier Ole Kristian Sørland.

Mildværet har inntatt hovedstaden de siste dagene, og det ser ikke ut til å bli noen endring på det med det aller første.

Traséen endres
- Vi har en plan B med tanke på at løypa går på tre store vann. Det vi har besluttet er at Fyllingen ikke er et godt sportslig alternativ å bruke, så vi har lagt om traséen slik at man slipper å gå der, opplyser Sørland.

Omleggingen fører til at den korte løypa blir 2 km kortere, mens den lange løypa faktisk blir litt lengre og tyngre. Løperne må nemlig opp Tjuvdalen etter at de har vært i krysset ved Fyllingen. Det er den samme traséen som ble brukt i 2011.

Sørland forsikrer om at løypemannskap stadig er ute og spar på med kunstsnø for å sikre gode forhold.

- Vi har hatt 20 minus de siste årene, så nå er det greit å få testet vår arrangørkompetanse og vår plan B for en sånn værutsikt som vi har nå.

Ca. 6500 påmeldte
- Hvor mange deltakere venter dere i årets renn?

- Vi har rett under 6500 påmeldte, sier han. - Det er omtrent det samme som vi hadde i fjor på denne tiden. Da endte det til slutt med 6800 deltakere.

Det er fortsatt mulig for etternølere å melde sin ankomst.

- Fristen går ut nå, men det er bare å møte opp på rennkontoret. Spesielt den korte løypa er det flere ledige plasser til.

Sterke løpere
Blant de som allerede er påmeldt finner vi flere vinnerkandidater.

- Arne Post må man leve med. Han er en racer til å prikke formen til Holmenkollmarsjen, sier Sørland om Team United Bakeries-løperen som vant i 2011 og 2012.

De venter også enkelte Team Centric-løpere til start, som for eksempel Anders Mølmen Høst.

På kvinnesiden finner vi blant andre fjorårsvinner Solfrid Braathen. Team SkiProAm-jenta vant også 2009- og 2010-utgaven. 


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus