www.langrenn.com

Siste resultater (med dagens live)

| | | | | | | | | | | | | |
---
Stadig nye toppsaker i PLUSS - 370 totalt
---
SKIGYMNAS
* Unngå ferskingfellene
* Takle lange skade- og sykdomsavbrekk
* Verdensmesterens beste tips
Illustrasjonsbilde.

Illustrasjonsbilde.

Statdsbudsjettet 2018: Dette betyr det for idretten

Norges Idrettsforbund er skuffet over forslaget til statsbudsjett for 2018.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
12.10.2017 - Informasjon til Langrenn.com fra Norges Idrettsforbund

Uleselig tekst

Velkommen til Pluss-seksjonen!


Tegne abonnement
4 alternativer for abonnement; Uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles enkelt via denne linken!

* Enda bedre og fyldigere innhold finner du i vår Pluss-seksjon. Fremhever spesielt biblioteket av fagartikler om trening, styrke, utstyr, smøring, teknikk etc.

Tegne abonnement Langrenn.com Pluss

Om du har abonnement logger du deg inn via vinduet nedenfor.

Uleselig tekst

Forslaget til statsbudsjett for 2018 er skuffende for norsk idrett. Regjeringen forslag vil gjøre det vanskeligere for klubber, lag og foreninger.

Hele frivillighetens – og idrettenes - krav om full momskompensasjon – som er erkjent som et prinsipielt riktig og legitimt krav – møtes ikke. I tillegg økes den lave momssatsen fra 10-12 prosent.

Helt ferske tall fra Lotteri og stiftelsestilsynet om søknadsmassen et behov for ca. 1,9 mrd kroner, mens regjeringen foreslår 1,348 mrd kroner.

Budsjettallet er en økning på 2,17 prosent fra 2017, mens prisjusteringen i hele budsjettet er på 2,7 prosent. Det betyr en reell nedgang med økt avkorting som konsekvens.

Frivillighet Norge har et forsiktig anslag som sier at avkortingen i 2018 vil bli 32 prosent. De som først og fremst vil bli berørt av dette er lokale lag og foreninger.

For å gjøre det enda verre for idrettslagene økes den lave momssatsen fra 10 til 12 prosent. Dette gjelder moms på blant annet reiser og overnatting, som vil øke kostnadene for idretten og ytterligere forverre prosenten for tilbakebetaling av kostnader ved moms.

NIF stiller seg helt og holdent bak uttalelsen fra Frivillighet Norge om at frivillighetens viktigste sak igjen blir nedprioritert av regjeringen.

Bildet er ikke helt svart. Regjeringen varsler at overskuddet fra Norsk Tipping sannsynligvis kommer til å øke også i år.

I tillegg vil kompensasjonen for anleggsmoms økes slik at det er sannsynlig at det også neste år vil bli tilnærmet full dekning for idrettslag som bygger anlegg.

Vi har helt ferske tall som viser at norsk idrett øker nær sagt på alle fronter. Antall medlemmer øker, antall kompetansetiltak øker, kvinneandelen øker, kvinneandelen i styrer øker og hele 93 prosent av alle barn og ungdom er innom norsk idrett.

Dette kommer ikke uten en bevisst og aktiv samlet idrettsorganisasjon – idrettsforbund, særforbund, idrettskretser og idrettslag. Det er underlig at dette ikke reflekteres i statsbudsjettet der det er mulig.

Spillemiddelfinansiseringen dekker ikke de reelle behovene for anleggsbygging. Etterslepet fortsetter å øke.

NIF har i mange år signalisert behovet for og ønsket om at bygging av breddeidrettsanlegg over hele landet, får ekstra penger over statsbudsjettet slik at det blir et bedre samsvar mellom anleggsdekning og behov. Dette har ikke regjeringen tatt hensyn til.

Norsk idrett har de siste årene, senest i et brev til Kulturdepartementet i april i år, tydelig signalisert et behov for penger over statsbudsjettet for å starte en utredning av et nytt toppidrettssenter – Campus Sognsvann – i samarbeid med Norges idrettshøgskole.

Det er ikke avsatt penger til dette for 2018 og tiltaket er heller ikke nevnt i oversikten over hva regjeringen ønsker å gjøre på idrettsfeltet.

Det er urimelig at små kommuner alene skal bære kostnadene ved anlegg som brukes av hele Norge – eller hele verden.

Derfor har NIF bedt om at ake-, bob- og skeletonanlegget i Øyer kommune og Vikersundbakken i Modum blir tilgodesett med driftsstøtte over statsbudsjettet. Det har ikke regjeringen funnet rom for i sitt budsjettforslag.

Statsbudsjettet erkjenner og anerkjenner behovet for at samfunnet i langt større monn må over på digitale og moderne løsninger. Det offentlige skal fornyes og digitaliseres på mange områder, men frivillig sektor – og idretten – er ikke nevnt med ett ord.

Vi mener det er en dramatisk forglemmelse eller utelukkelse ikke å se de samme behovene i frivillig sektor, eller å forvente at små og store frivillige organisasjoner hver for seg skal gjennomføre de samme prosessene som det offentlige nå gjør.


Gå raskere på ski
* 400 artikler: Trening, utstyr, teknikk, smøring, styrke med mere
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
Se hele nyhetsarkivet


Langrenn.com
Aksel Rosenvinge (t.v.) og Eirik Mysen ble henholdsvis nummer 2 og 1 i Moaløpet 2017. Foto: Privat.

Skiløperne dominerte i Moaløpet

Damenes seierspall etter 1. etappe av Tour de Ski 2016-2017, skøytesprinten i Val Müstair. Fra venstre: Maiken Caspersen Falla (2. plass), Stina Nilsson (1) og Heidi Weng (3). Foto: Modica/NordicFocus.

Endring i Tour de Ski

Skjermdump fra videoen basistrening for langrenn på Supersport.no sin YouTube-kanal.

Basistrening for langrennsløpere - Grundig gjennomgang med forslag til økter

Karoline Bjerkeli Grøvdal fosser frem mot ny løyperekord i en tidligere utgave av Hytteplanmila. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Hytteplanmila vunnet på 29:08 og 31:25

Eirik Brandsdal. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Trøbbel for Brandsdal: – Kjennes ikke bra ut

Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

NM Alta 2018 - Program

OL - Olympiske leker. Foto: NordicFocus.

Støtte til sveitsiske OL-planer

– Det er ofte fint og tørt vær utover høsten, og da blir det knallforhold på stiene, sier Knut Erik Nesteby. Foto: Creative Commons/Pixabay.com.

– Nyt lapskaustreningen

Eldar Rønning på plass i Monte Carlo og klar som utøverrepresentant i EOCs utøverkommisjon. Foto: Kjartan Haugen.

Ny rolle for Eldar Rønning

Dæhlie Test Run er et nytt populært Strava-segment, der blant andre løpere fra skilandslaget har testet seg. Skjermdump fra Strava.com.

Strava, Garmin og lignende - GPS for langrennsløpere - Slik fungerer det

OL-ilden. Foto: NordicFocus.

OL-kamp i motbakke

Ingeborg Dahl i Torsbyrullen 2017. Foto: Ole Jonny Gigernes.

Verdenscup Rulleski 2017 - Endelig stilling - Sammenlagt - Kvinner

Ragnar Bragvin Andresen (t.h.) ble nummer to på fellesstarten under verdenscupen på rulleski i Kroatia 2017. Han ble beste nordmann sammenlagt i verdenscupsammendraget med fjerdeplass. Foto: Team Jobzone.

Verdenscup Rulleski 2017 - Endelig stilling - Sammenlagt - Menn

Snøkanoner produserer tidligsnø i Trysil en tidligere vinter. Foto: Ole P. Tangnæs/Trysilfjell Hytter.

Nå kommer tidligsnøen - Kilometervis av løyper snølegges i Trysil

Illustrasjonsbilde. Foto: Eirik Lund Røer/Eiluro.

Disse vil ha langrenns-NM i 2020

OL - Olympiske leker. Foto: NordicFocus.

Avgjørelse i langrennsløperes dopingsaker rett rundt hjørnet

Petter Northug. Foto: Erik Borg.

Northug: – Det spøker absolutt for deltakelsen

Anne Margrethe Hausken Nordberg på vei mot 2. plass på etappe 2 av O-Ringen Sälen i juli 2016. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Verdensstjernene avslutter sesongen med Blodslitet

I Torsby Skitunnel er det snø og stabil vinter hele året. Slik får du mest ut av disse øktene. Foto: Petter Soleng Skinstad.

Kvalitetsøkter i skitunnelen

Lasse Hulgaard i Rustad ILs klubbjakke. Foto: Team Oslo Sportslager - Rustad IL.

Ny løper klar for langløpslaget Team Oslo Sportslager – Rustad IL

Se hele nyhetsarkivet