www.langrenn.com

UTTAK LANDSLAG OG TEAM | LANGRENN PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER
Johannes Høsflot Klæbo etter at han har fått beskjed om at juryen valgte å diske ham fra 5-milsgullet under VM i Oberstdorf 2021. Foto: Thibaut/NordicFocus.

Johannes Høsflot Klæbo etter at han har fått beskjed om at juryen valgte å diske ham fra 5-milsgullet under VM i Oberstdorf 2021. Foto: Thibaut/NordicFocus.

9 UTTALELSER FRA TEAM KLÆBO ETTER 5-MILA

– Selvfølgelig er han skuffet. Det har han lov til å være

Team Klæbo gir, ved morfar og trener Kåre Høsflo og Johannes' pappa og manager Haakon Klæbo, til Langrenn.com følgende uttalelser etter hendelsene som utspant seg søndag ettermiddag:

Tips en venn  Skriv ut
08.03.2021 - Geir Nilsen

Søndag krysset Johannes Høsflot Klæbo målstreken aller først etter at 5-mila under Oberstorf-VM var tilbakelagt. En drøy time senere fikk han beskjed om at juryen hadde valgt å diske gullgutten etter en hendelse mellom ham og Alexander Bolshunov på starten av oppløpet.

LES BAKGRUNNSSAK: VM OBERSTDORF: GULL TIL IVERSEN PÅ 5-MILA – KLÆBO FØRST I MÅL – DISKET ETTER KLINSJ MED BOLSHUNOV – BRONSE TIL KRÜGER

Team Klæbo gir til Langrenn.com mandag kveld, ved morfar og trener Kåre Høsflot og Johannes' pappa og manager Haakon Klæbo, følgende uttalelser etter hendelsene som utspant seg søndag ettermiddag:

HAAKON KLÆBO:

– Jeg har snakket med Johannes flere ganger i dag. Det er klart at situasjonen som oppsto i går preger ham, men den verste skuffelsen har nok lagt seg. Utallige tilbakemeldinger og støtte fra fjern og nær har gjort han godt. Den støtten som Johannes opplevde i går, setter han veldig stor pris på. Både han og vi har nok forstått at skifamilien og engasjementet til folk er langt større enn hva noen av oss kunne sett for oss. Tilbakemeldingene har vært støttende, og ikke minst mange. Faktisk mange tusen i antall. Gårsdagen er nok en dag Johannes aldri vil glemme, selv om utgangspunktet foreløpig er med et negativt fortegn. Vi glemmer ihvertfall ikke denne 50 kilometeren som er den største idrettsprestasjonen Johannes har levert noen sinne.

– Men selvfølgelig er han skuffet. Det har han lov til å være, og det skal han være. Men han var såpass før avreise Oberstdorf at han sa – «The show must og on». Men selv om jeg vet at Johannes er opptatt av underholdningsaspektet i langrenn, så tror jeg det kommer til å ta lang tid for han å riste av seg skuffelsen av å bli diskvalifisert av FIS på denne 50 kilometeren.

– Når det gjelder ankesaken, så ønsker vi ikke å kommentere den ytterligere. Norges Skiforbund har satt ned en gruppe gode ressurser som arbeider med ankesaken. Vi har sagt hva vi mener om den saken, så får det være opp til FIS å ta endelige stilling til anken når den kommer.

– Johannes har nå reist til Sveits for å delta i verdenscupavslutning kommende helg. Det er klart at oppladningen ikke er ideell, men han er klar for konkurranser igjen. Så får vi se hvordan det blir.

– Johannes gikk sitt beste løp noensinne på søndag. Det er virkelig synd at det endte slik det gjorde.

– Jeg vil gi en honnør til Arild Monsen i Norges Skiforbund og Johannes sine lagkamerater for at de har vært tilstede for han der nede. Jeg tror det har vært veldig viktig for han å ha dem rundt seg, og vi har virkelig fått oppleve viktigheten av godt lagspill og gode kompiser. Det er viktig å ha gode folk rundt seg når nedturen blir så stor som den ble.

KÅRE HØSFLOT:

– Å se gårsdagens renn var en opplevelse for livet. Jeg vil påstå at det var det beste rennet Johannes noensinne har gått – og kanskje det viktigste. Der fikk han kraftig poengtert at han er noe mer enn en sprinter – og at reportaret hans er bredere enn hva kritikerne har ment og trodd. Jeg har ikke ord for å beskrive hans prestasjon i går.

– Men jeg er ikke overrasket over gårsdagens 5-milsløp av Johannes. Hans kapasitet er blitt vesentlig bedre – og det ligger masse riktig trening bak. Vi visste at han var god for dette – og vi fikk bevisene vi ventet på.

– Klart jeg ble rørt av Johannes i går. For det første var prestasjonen helt enorm. For det andre var nedturen etterpå svært vanskelig å takle.


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Se hele nyhetsarkivet


blog comments powered by Disqus


Annonse


Langrenn.com
Pål Trøan Aune. Foto: Modica/NordicFocus.

UTTAK: TEAM ELON MIDT-NORGE 2021/2022

Det norske verdensmesterlaget på stafetten under VM i Oberstdorf 2021. I etapperekkefølge Tiril Udnes Weng, Heidi Weng, Therese Johaug og Helene Marie Fossesholm. Foto: Modica/NordicFocus.

ALLE UTTAK: Landslag, lag og team 2021/2022

Oppdateres fortløpende - Alle REGIONLAG I NSF er nå tatt ut

Mihhail Lukertšenk og Morten Sætha fra racing service til Swix og Toko under Ski-VM 2021 i tyske Oberstdorf. Foto: Swix.

VM-SMØRING 10 OG 15 KM: KALDFØREPULVER I 20 PLUSSGRADER? – VI TESTER ALLTID, OG VI TESTER OFTE TING SOM KANSKJE IKKE HØRES HELT LOGISK UT

17. MAI-REPRISE: KLIKKVINNER FRA SUKSESSRIKE VM-DAGER

Ansgar Evensen. Foto:  Modica/NordicFocus.

Resultater Ansgar Evensen 2020-2021

Slik gikk det gjennom sesongen

PROGRAM: Verdenscup Skiskyting Antholz - Anterselva - Runde 7 - 2021/2022

PROGRAM: Verdenscup Skiskyting Ruhpolding - Runde 6 - 2021/2022

Annonse

PROGRAM: Verdenscup Skiskyting Oberhof - Runde 5 - 2021/2022

PROGRAM: Verdenscup Skiskyting Annecy-Le Grand Bornand - Runde 4 - 2021/2022

PROGRAM: Verdenscup Skiskyting Hochfilzen - Runde 3 - 2021/2022

PROGRAM: Verdenscup Skiskyting Östersund - Runde 2 - 2021/2022

PROGRAM: Verdenscup Skiskyting Östersund - Runde 1 - 2021/2022

Lotta Udnes Weng. Foto: Thibaut/NordicFocus.

LOTTA UDNES WENGS KOSTHOLD: – JEG HAR OPPDAGET NOEN SMÅ TING SOM KAN GJØRE GANSKE STOR FORSKJELL

Håvard Moseby under U23-VM 2020 i Oberwiesenthal. Foto: Marko Unger / Studio2media.

Resultater Håvard Moseby 2020-2021

Slik gikk det gjennom sesongen

Her et knippe gode skiløpere som tidligere har vært med på HSG-U. Fra venstre: Ingerid Vadder, Mathias Holbæk, Johannes Lønnestad Flaaten og Tuva Lislevand. Foto: Hovden Skigymnas.

INVITASJON OG PÅMELDING TIL HSG-U

Rekrutteringsopplegget til Hovden Skigymnas

Johannes Høsflot Klæbo og Erik Valnes med sine VM-gull fra lagsprinten under verdensmesterskapet i Oberstdorf 2021. Foto: Vianney Thibaut/NordicFocus.

VIL DU SMØRE SKIENE TIL KLÆBO & CO I OL?

DAGENS SMØRESJEF BESKRIVER LEDIGE STILLINGER: – Det er bare å hoppe i det

Damenes seierspall på 3-mila under VM i Oberstdorf 2021. FV: Heidi Weng (2. plass), Therese Johaug (1) og Frida Karlsson på pallens tredje trinn manglet, dette da hun var kjørt bort av sykebil grunnet armskade. Foto: Modica/NordicFocus.

STILLING LEDIG: SMØRERE SØKES TIL NORGES SKIFORBUND (smøresjef Rekrutt og smører Elite)

OPPDATERT NÅ MED BEGGE STILLINGENE – SØKNADSFRIST 21. MAI

Illustrasjonsbilde. Foto: Creative Commons/Pixabay.com.

PROGRAM / RESULTATER: Diamond League 2021

NÆRMER SEG FØRSTE KONKURRANSE

Xcamp Helgelandsmoen har en rekke profiler, blant disse kjente skinavn som Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Tord Asle Gjerdalen, Tarjei Bø og Eirik Brandsdal.

INVITASJON: XCAMP HELGELANDSMOEN – GJERDALEN, JACOBSEN, BØ OG BRANDSDAL

XSTIPEND OG SOMMERCAMP

Stian Grastveit. Foto: Privat.

SKAL DU FINANSIERE EGEN SATSING? GJØR JOBBEN!

Slik selger du inn en langrennsløper: Du er mye mer enn NM-resultatene dine

Therese Johaug. Foto: Modica/NordicFocus.

Resultater Therese Johaug 2020-2021

Slik gikk det gjennom sesongen

Se hele nyhetsarkivet