www.langrenn.com

Resultater
Lofoten Skyrace Vertical
Initiativtager Thorkild Gundersen, til venstre, sammen med Svein Wiig gikk begge det 100 kilometer lange turrennet Nordmarka Rundt 2014. Arrangørfoto.

Initiativtager Thorkild Gundersen, til venstre, sammen med Svein Wiig gikk begge det 100 kilometer lange turrennet Nordmarka Rundt 2014. Arrangørfoto.

Nordmarka Rundt på 100 kilometer målte 7 km for mye

- Planen var å gå på 9 timer. Vi passerte 100 kilometer etter 8:48, men løypa til Nordmarka Rundt var 7 kilometer for lang, humrer Thorkild Gundersen etter at han lørdag tok seg gjennom hele Nordmarka, tur retur, på krevende føre.

Tips en venn  Skriv ut
22.02.2014 - Geir Nilsen

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Det var Thorkild Gundersen selv som hadde den ville idéen om å arrangere et turrenn fra Sognsvann helt sør i Nordmarka og gjennom hele skauen til Mylla i nord, for så å vende tilbake til startpunktet i Oslo.

- Jeg fikk høre fra andre at det bare kom til å stille 4-5 stykker, men det ble så mange som 6 damer og 44 menn som startet, sier initiativtageren Thorkild Gundersen til Langrenn.com lørdag kveld. Og dette til tross for vått og vanskelig føre.

- Det er opplagt at det er mange som er glade i å gå på ski og at det er mange som liker å plage seg litt, utdyper han.

Gundersen var ikke snauere enn at han selv ga seg i kast med kraftprøven.

- Jeg gikk sammen med Svein Wiig. Målet vårt var å gå på under 9 timer. Etter 8 timer og 48 minutter passerte vi 100 kilometer, men det viste seg at løypa var 107.

Det var flere som gikk rennet med GPS-klokker og de landet på det samme tallet, altså 7 kilometer for langt. Men tross alt var dette bedre enn om løpet hadde havnet på feil side av 10-mils-streken. For det var nemlig et poeng at Nordmarka Rundt - NR100 - skulle måle minst 100 km.

- Ved Spålen fikk vi faktisk et par kilometer ekstra enn hva som var på det opprinnelige kartet på grunn av brøytet vei.

Fortsetter nedenfor bildet
start_14_01_f_thorkild-gundersen.jpg
Klart for start i den første utgaven av Nordmarka Rundt. Arrangørfoto.

Utfordrende føre
Inne i Nordmarka er det store snømengder denne vinteren, men sesongen har vært mild og slik var det også på Nordmarka Rundt sin debut i dag.

- Vi håpet det skulle holde seg på noen kuldegrader, men vi fikk varmegrader gjennom hele løypa. Stedvis var det ekstremt tungt, understreker Thorkild Gundersen.

Maratonmannen tegner et bilde hvor selv gode nedoverbakker ble slik at de nærmest måtte ta dobbelttak med fraspark for å oppnå noe som lignet på fremdrift.

Men helt håpløst var det ikke over alt.

- Der det hadde gått mye folk fikk vi god gli, spesielt i området Mylla, Ølja og Sinnerdalen. Men det var uansett slik at de med "zero-ski" hadde de beste skiene i dag.

Thorkild Gundersen og makker Svein Wiig ble klokket i mål på 9 timer og 15 minutter. Med andre ord en god arbeidsdag. 10 mil er langt
- Hvordan er formen nå Thorkild?

- Du prater med en sliten mann, men Svein og jeg kom igjennom. 107 kilometer er en drøy tur, sier Thorkild Gundersen før han må gi seg i kast med arbeidsoppgaver som hører inn under en arrangør og initiativtagers vinger.

Det hører også med til historien om Nordmarka Rundt at løperne deltok på eget ansvar og at det hele dreide seg om selvberging, selv om det på vendepunktet vanket næring på en betjent matstasjon med godbiter som Kvikk Lunsj og styrkedråper i form av Red Bull.

Vinnertid under 8 timer
Gro Siljan Hjukse og Åsmund Treu Røe hadde de raskeste tidene i den første utgaven av Nordmarka Rundt.

For Åsmund var det snakk om 7 timer og 53 minutter, mens Gro loggførte 10 timer og 12 minutter.

---

Nordmarka Rundt
Sognsvann til Mylla t/r i en rundløype - GPS-målt til 107 km
Oslo + flere nabokommuner - 22. februar 2014


Kvinner
1. Gro Siljan Hjukse, 10 timer 12 minutter

Menn
1. Åsmund Treu Røe, 7 timer 53 minutter
2. Fredrik Grøvdal, 8 timer 4 minutter
3. Rune Enholm, 8 timer 12 minutter

Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus
Langrenn.com
Med litt utfordringer rundt veivalget fikk Hans Alexander Mangen en ekstra runde på 10 kilometer, slik at hans totale distanse ble 117 kilometer i Nordmarka Rundt 2014. Foto: Thorkild Gundersen.

Fikk en mil ekstra i det 10 mil lange Nordmarka Rundt

Initiativtager Thorkild Gundersen, til venstre, sammen med Svein Wiig gikk begge det 100 kilometer lange turrennet Nordmarka Rundt 2014. Arrangørfoto.

Nordmarka Rundt på 100 kilometer målte 7 km for mye

Gro Siljan Hjukse var raskeste dame i det over 100 kilometer lange Nordmarka Rundt 2014. Foto: Thorkild Gundersen/Nordmarka Rundt.

Nordmarka Rundt - 100 km: Seier til Siljan Hjukse og Treu Røe

Løypekart for Nordmarka Rundt 2014.

Nordmarka Rundt: - For folk som liker å gå ekstremt langt

Nordmarka Rundt sin logo.

Stor interesse for monsterløp

Løypekart for Nordmarka Rundt 2014.

10 tøffe mil - Nordmarka Rundt

Nytt langløp - Verdens lengste