www.langrenn.com

Herrenes seierspall i Sirdal Skimaraton 2014. Fra venstre: Lars Sigve Oftedal (2. plass), Torgeir Nevland (1) og Tor Jøran Ravndal (3). Arrangørfoto.

Herrenes seierspall i Sirdal Skimaraton 2014. Fra venstre: Lars Sigve Oftedal (2. plass), Torgeir Nevland (1) og Tor Jøran Ravndal (3). Arrangørfoto.

Sirdal Skimaraton vunnet av Kvæven og Nevland

Både Wenche Kvæven og Torgeir Nevland tok hver sin soleklare seier i søndagens 45 kilometer lange Sirdal Skimaraton.

Tips en venn  Skriv ut
09.03.2014 - Langrenn.com

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Omtrent vindstille og ingen nedbør var det når årets renn ble arrangert søndag 9.mars i Ådneram, Sirdal. Solen ble også svakt observer et øyeblikk meldes det på dagen som hadde 1 til 4 plussgrader. Det ble klisterføre selv om nysnø hadde falt natt til lørdag og litt på lørdag kveld. Nedbør rundt null grader gjorde at smøretips hoppet litt frem og tilbake men på renndag var talen klar: både universal og rødt klister fungerer. En del gikk også på rubbeski.

Alt gikk etter plan og arrangør er fornøyd. Tilbakemeldinger fra deltakerne er også meget gode så dette lover bra for kommende år. Rennet hadde 400 påmeldte i år. Fordelt på helmaraton, halvmaraton og trimklassen som har valgfri lengde.

Været har i Sirdal ikke vært det beste denne vinteren. Mange helger etter jul har hatt dårlig vær og stengt fjellvei (Hunnedalen). Mange har ikke fått trent så mye som planlagt. Så det var godt å se så mange meldte seg på rennet allievel. Rennet har noe for alle nivå med sine valg av flere konkurranselengder.

Starten gikk halv elleve og vinnertidene ble omtrent som i fjor. På helmaraton tok både Torgeir Nevland og Wenche Kvæven seieren for andre år på rad. Halvmaraton ble vunnet av Asbjørn Eritsland og Elisa Hay Opsahl. Servering til gjester og deltakere var god som sist og kjøttsuppen alle får i mål får igjen et rykte på seg å være et høydepunkt.

Dagen før renndagen, lørdagen, ble alt utstyr rigget til og vi hadde en sosial samling som var nytt av året. Denne dagen strålte solen ganske så mye og påskestemning kom frem. I fellestelt ble det servert bakervarer, pølser, suppe og mer. Musikkanlegget var på plass og ga stemningsmusikk i solen.

Det neste nå er premieutdeling av en gratis tur til Marcialonga 2015 med Maxpulse som er en av de aller størte turarrangørene. Denne turen trekkes mellom alle deltakerne. Rennet hadde det samme i premiepotten i fjor.

Neste helg fortsetter aktivitetene når Sirdal Fristil settes opp som et uformelt prøvearrangement. Da er det skøyteski som teller. Gratis å delta innkludert servering. For de som er usikre på teknikken så arrangerer rennet igjen gratis grunnkurs i skøyting den 15.mars. Sirdal Skimaraton er spent på hvor mange som møter opp denne dagen. Det er en målepinne på hvor mange turrenndeltakere som er interessert i å delta i turrenn i fristil i Sirdal.

Sirdal Skimaraton takker alle for årets renn. Deltakere, sponsorer, mannskap, løypekjører og alle som har vært involvert. Velkommen tilbake neste år.

---

Beste dame ble Wenche Kvæven. Løperen fra Sirdal Skilag tok seg rundt den 45 kilometer lange løypa på 2 timer, 50 minutter og 30 sekunder.

På de neste plassene finner vi Monica Blomlie Dahlen fra BP og Torhill Gysland Falnes fra Eye-share AS. De brukte henholdsvis 2:57 og 3:23.

Gjesdal IL kunne se ut til å ha klubbmesterskap hos herrene. I alle fall så tapetserte de seierspallen etter at trioen Torgeir Nevland, Lars Sigve Oftedal og Tor Jøran Ravndal gikk på 2:18:14, 2:29:20 og 2:29:38.

---

Sirdal Skimaraton - 45 km
Sirdal, Vest-Agder - 9. mars 2014

Kvinner

1. Wenche Kvæven, Sirdal Skilag 2:50:30
2. Monica Blomlie Dahlen, BP 2:57:43
3. Torhill Gysland Falnes, Eye-share AS 3:23:21
4. Marthe Brattebø Jansen, Sandnes IL 3:33:39
5. Ingeborg Selma Kvæven, Sirdal Skilag 3:34:20
6. Siv Elisabeth Salte, Kverneland Ski 3:34:22

Menn
1. Torgeir Nevland, Gjesdal IL 2:18:14
2. Lars Sigve Oftedal, Gjesdal IL 2:29:20
3. Tor Jøran Ravndal, Gjesdal IL 2:29:38
4. Jon Are Hoås, Egersunds IK 2:31:07
5. Roar Fjermestad Eie, Sandnes/ConocoPhillips 2:32:15
6. Daniel Kaale Svela, Gjesdal IL 2:37:53

Komplette resultater alle klasser


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus
Langrenn.com
Anders Tettli Rennemo. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Anders Tettli Rennemo knuste løyperekorden i Sirdal Skimaraton

Illustrasjonsbilde av Porsche i vinterfjellet. Foto: Porsche.

Porsche Sirdal Skimaraton står for tur

Illustrasjonsbilde av Porsche i vinterfjellet. Foto: Porsche.

Porsche inn som tittelsponsor for norsk skirenn

Audun Laugaland underveis på 15 kilometer klassisk under Beitosprinten 2013. Foto: Erik Borg.

Audun Laugaland vant Sirdal Skimaraton

Illustrasjonsbilde fra Sirdal Skimaraton. Arrangørfoto.

Sirdal Skimaraton har backup-dag

Bilde fra testtur i de oppgraderte løypene på vestsiden av Flatstøldalen førjulsdagene 2014. Foto: Lars Vagle.

Suksess med oppgraderte løyper i Sirdal

Herrenes seierspall i Sirdal Skimaraton 2014. Fra venstre: Lars Sigve Oftedal (2. plass), Torgeir Nevland (1) og Tor Jøran Ravndal (3). Arrangørfoto.

Sirdal Skimaraton vunnet av Kvæven og Nevland

Sirdal Skimaraton 2013. Foto: Bjørn Tore Haugen.

Sirdal Skimaraton får fristil og dagen-før-dagen treff

Ledelsen i Sirdal Skimaraton, Bjørn Tore Haugen og Lars Vagle. Foto: Arrangør.

Sirdal Skimaraton får stort pengetilskudd

Engadin Skimarathon er et særdeles populært turrenn som samler godt over 10.000 deltakere og dette langløpet går i nydelige omgivelser. Foto: Lars Vagle.

Utvider fra 5 til 14 startskudd

Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Nevland og Kvæven til topps i Sirdal Skimaraton

Sirdal Skimarathon