Håvard Bjerkeli

Bjerkeli legger opp


Revmatismeplagene tvinger Håvard Bjerkeli til å legge skia på hylla.Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, tre måneder eller ett år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Håvard Bjerkeli går over mål som vinner av sprinten i Drammen i 2004.

 

Håvard Bjerkeli er lei av å ikke få gitt maksimalt på trening og i konkurranser. Derfor har han bestemt seg å legge skiene på hylla.
- Sånn som det er i dag må jeg stå opp om morgenen og kjenne på kroppen om jeg kan trene for fullt. I mange perioder kan jeg ikke yte mer enn 90-95 prosent av det jeg la ned i trening tidligere, sier Bjerkeli.

I fjor slet han med sete og rygg, mens plagene denne sesongen har flyttet seg til venstrefoten og håndleddene.
- Når jeg ikke får trent maksimalt kan jeg heller ikke forvente at jeg får ut mer enn 90-95 prosent i konkurranser, sier Bjerkeli.

To tiendeplasser
I en marginal idrett vil det være disse marginene som skiller de beste og de nest beste.
- Jeg hadde sikkert holdt på for fullt hvis kroppen hadde fungert maksimalt, og resultatene hadde vært der.

Denne sesongen har han to tiendeplasser i verdenscupen som beste resultat. Dette er, ved siden av NM på Kongsberg, de to eneste gangene Isfjorden-løperen har vært inne blant de 10 beste denne vinteren.

På jobbleting
Punktumet for skikarrieren, betyr at Bjerkeli ser seg om etter en ny "karriere". Hva han skal gjøre fremover er han likevel ikke helt sikker på.
- Jeg har begynt å se meg om etter en ny jobb, og skal flytte til Molde i løpet av våren. Jeg har ikke noe konkret jobbtilbud og er veldig åpen for innspill eller tilbud i forhold til det, sier 28-åringen som vil bli pappa utpå vårparten.  

Likevel er det ingen bekymring å spore hos romsdølingen.
- Jeg har lært mye gjennom karrieren, og studerte litt i begynnelsen av karrieren. Jeg ser for meg at jeg kan brukes innenfor markedsføring, til personalutvikling og til å være med på å skape resultater i en bedrift. I langrennsporet har jeg vært vant til å stille krav til meg selv og til andre for å skape resultater. Dette håper jeg å bruke på en ny måte nå, sier Bjerkeli.

I tillegg har han et prosjekt med tre utleiehytter på Bjorli som han håper å få bedre tid til å ta seg av framover.

Sølvmedalje fra Val di Fiemme
Høydepunktet i karrieren er sølvmedaljen Bjerkeli tok under VM i Val di Fiemme i 2002. I tillegg har han tre individuelle verdenscupseire, og to seire i sprintstafett.
- Det er med litt blandede følelser jeg gir meg, men jeg tror jeg skal takle det ganske bra. Jeg har fått oppleve veldig mye i form av VM og OL. I tillegg har jeg truffet kona mi, Marit (tidligere Roaldset), gjennom idretten. Nå ser jeg fram til et nytt liv og å nå nye mål i livet, sier Bjerkeli.


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut