barneskirenn

Møtes til sprintduell

Dæhlie mot Northug:

Bjørn Dæhlie inviterer til Dæhlie-rennet 9. mars. – Vi har tatt Northug på ordet og invitert han til barneskirenn i Nannestad, sier Bjørn Dæhlie.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst


Bjørn Dæhlie inviterer til Dæhlie-rennet for 11. året på rad. I tillegg til de 3000 barna som skal gå skirenn har Dæhlie også invitert Petter Northug til duell.

- Petter har vært litt stor i kjeften og kalte rennet i Sapporo for barneskirenn, så nå har vi tatt ham på ordet og invitert han til barneskirenn i Nannestad, sier Bjørn Dæhlie til langrenn.com.

Midtveis i barneskirennet blir det duell mellom Dæhlie, Northug, Morten Eilifsen og en lokal løper. I dameklassen har arrangøren fått med seg Marit Bjørgen, Bente Skari, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og juniortalentet Ragnhild Haga.

- Det blir et lite sprintrenn med to direkte finaler i kvinne- og herreklassen. Det blir et ordentlig race med mye moro, uttaler Dæhlie.

Dæhlie-rennet har vært populært helt fra starten av og har samlet 2000-3000 unge løpere opp til 11 års alderen.

- Det må være et av de mest besøkte barnearrangementene som er i Norge. Det er moro både for Nannestad Skiklubb, Bjerke IL og ikke minst alle ungene som får prøve seg på ski. Alle har startnummer 1 og alle er vinnere. Medaljen de får utdelt etter rennet er en tro kopi av gullmedaljen fra VM på ski.

Dæhlie forventer en enorm folkefest.

- Det vil ikke forundre meg om det kommer 10 000 mennesker, med både foreldre og besteforeldre. Folk kommer langveis fra og det har tidligere vært en enorm folkefest, medgir Bjørn Dæhlie.

Rennet går av stabelen søndag 9. mars med start mellom klokken 13.00 – 15.00. Starten går på den samme skolen og jordet hvor Dæhlie gikk sine første skiturer.

- Ringen er på en måte sluttet, avslutter Dæhlie. 


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut