Foto: Thomas Furuheim

Foto: Thomas Furuheim

- Mer enn fornøyd

Thomas Alsgaard gikk inn til en imponerende femteplass i Vasaloppet.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, tre måneder eller ett år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Thomas Alsgaard la skiene på hylla for fem år siden. Denne sesongen har han gått flere langdistanserenn og i dag kom hans beste prestasjon for året med en femteplass i Vasaloppet.

- Jeg er mer enn fornøyd med dagens renn. Det var egentlig lettere enn jeg hadde trodd og jeg kunne fint gått 2-3 mil til, sier Thomas Alsgaard til langrenn.com.

Litt over åtte minutter bak vinner Jørgen Aukland kom Alsgaard i mål.

- Jeg har ikke trent nok på sommeren og høsten til å henge med når de stikker. Jeg har ikke kraft nok og mangler toppfarten. Jeg fant imidlertid et fint langturtempo og jeg synes det gikk ganske rolig i starten, forklarer Alsgaard.

Alsgaard slet litt med glatte ski.

- Jeg smurte for å ha feste i starten, men skiene ble glatte ganske tidlig. Det ble ganske mange kilometer med mye staking, medgir Alsgaard, som har fem OL- gull og seks VM- gull.

Resten av Team Fast gutta fikk en litt tyngre dag i løypa. Anders Myrland hang imidlertid lenge med de tre medaljevinnerne, men fikk det litt tungt på slutten og gikk inn til en åttendeplass.

Det var knyttet store forventninger til hva Frode Estil kunne få til i dag, men Estil slet de 90 kilometerne. 35- åringen gikk inn til 67. plass, 22 minutter bak Jørgen Aukland.

 


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut