-->
Foto: Thomas Furuheim

Foto: Thomas Furuheim

GP inn til rekordtid

Hilde Gjermundshaug Pedersen ble klokket inn til rekordtid i kvinneklassen i Birkebeinerrennet i dag. - Jeg er så glad, jublet hun etter målgang.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Hilde Gjermundshaug Pedersen gikk inn til seier i Birkebeinerrennet på 2.52.04. Hun slet med glatte ski den første delen av løypa, men kom knallsterkt mot slutten.

- Jeg hadde veldig glatte ski og brukte mye krefter i starten, men jeg er kjempefornøyd med å klare å vinne, for det så dårlig ut i starten, sier Hilde Gjermundshaug Pedersen, jublende glad i målområdet.

Fra tidligere hadde Anita Moen rekorden med 3.03.21 og dermed satte Gjermundshaug Pedersen rekord med over ti minutter. Ved Skramstad lå hun nesten ett minutt bak Tatiana Jambaeva, som ble nummer to i mål.

- Hun stoppet litt for å spise noe og da gikk jeg forbi henne. Etter det har jeg ikke sett noe mer til henne, forklarer 43- åringen.

Gjermundshaug Pedersen hadde så dårlige ski underveis at hun stoppet for å smøre om.

- Jeg bare kladdet på litt smøring uten å bruke kork eller noen ting. Jeg tror jeg la på VR60 eller noe sånt, medgir hun.

Det var en tydelig sliten, men glad Gjermundshaug Pedersen som krysset mållinjen først, med nesten to minutters seiersmargin.

- Jeg er imponert over meg selv. Nå har jeg kramper i armene ettersom man bruker ekstra mye krefter når man har dårlige ski. Jeg hadde ikke mer å gi på slutten og er veldig godt fornøyd med at jeg klarte å vinne, sier Hilde Gjermundshaug Pedersen.

Svenske Elin Ek ble nummer tre. Neste beste norske løper ble Jannike Østby på femteplass.

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut