RESULTATER: Ski-NM: Tirsdag: 10/15 km: Kvinner- Menn| Mandag: 5/10 km: Kvinner- Menn| Søndag: 15/30 km: Kvinner- Menn| Øvrige mellom nyhet 4 og 5| Snarvei begivenheter mellom nyhet 2 og 3| 800 FAGARTIKLER| SKIPLUKKER'N SVARER| TOPPTRENT SVARER: SVAR 1| SVAR 2| SVAR 3
johaug_jubel

Johaug vant i utklassingsstil

Therese Johaug ble i dag norgesmester for senior i utklassingsstil. Hun gjorde som hun pleier, og smadret feltet tidlig i løpet. Seiersmarginen ned til Marit Bjørgen på sølvplass var på 50 sekunder. Kristin Mürer Stemland tok bronsen.
Tips en venn  Skriv ut

Ingen var spesielt overrasket, men de aller fleste var mektig imponert over junioren Therese Johaug som igjen viste seg fra sin beste siden på dagens 3-mil i Nybygda.

Johaug var stor favoritt før løpet. I ett sterkt startfelt hadde hun både Marit Bjørgen, Hilde GP, Kristin Stemland, Kristin Steira og Astrid Jacobsen å bryne seg på. Men det ble ingen match for Tynset-jenta. Hun lekte med konkurrentene og vant suverent med 50 sekunder.

- Jeg hadde skikkelig dagen i dag. Det gikk lett og det var bare å kjøre på, sier Therese Johaug til langrenn.com.

Anderledes løpsopplegg
Hun hadde et litt anderledes løpsopplegg en vanlig i dag. Johaug ville ikke opp å dra i starten, og lå å lurte litt i feltet på den første runden. Men i kjent stil syntes hun det gikk for sakte, og kjørte på ut på andrerunden.

- Jeg gadd ikke ligge der. Jeg måtte fram å kjøre. Det klarte ingen å matche, forklarer hun selv.

Hun har slitt litt med motivasjonen den siste uke. Det har vært en lang sesong, og oppmerksomheten har vært enorm. Men hun klarte likevel og mobilisere til løpet. Og det nok til at det ble NM-gull.

- Det skal bli godt med ferie.

Ifølge egen målplan skille ikke dette gullet komme før om tidligst tre år. Men det er en plan hun bare kan rive i stykker. For etter to NM-medaljer, pallplass i verdenscupen og VM-bonse må framtidsmålene seriøst revurderes.

- Jeg må nok sette meg ned å skrive en ny plan, ja!

Bjørgen klarte ikke å henge
Konkurrentene lot seg også imponere av ungjenta.

- Jeg prøvde å henge på, men det var ikke noe vits. Jeg merka fort at det var nytteløst, sier Marit Bjørgen.

Hilde GP mener Johaug er ett av de største talentene Norge er sett, og hun skaper nok ikke mye rabalder med den uttalelsen.

- Hun er bare rå. Kun rå. Det er en så enorm motor på den jenta, sier GP.

GP kunne selv juble for 4. plass. Kristin Steira tok 5. plassen, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk inn til 6. plass på sin første 3-mi noensinne.


* LANGRENN PLUSS (+): Elite-intervjuer, trening, teknikk, utstyr, smøring med mye mere
Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse