Foto: Thomas Furuheim

Foto: Thomas Furuheim

- Foreløpig ingen krisealarm

Øystein "Pølsa" Pettersen må tilbringe det meste av tiden på sofaen om dagen grunnet en vond rygg.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Øystein Pettersen får ikke trent som han vil om dagen. En vond rygg er årsaken.

- Det er noe i ryggen som gjør at jeg får vondt nedover på baksiden av lårene. Jeg hadde litt av det samme problemet i fjor og vet egentlig ikke hva det er, sier Øystein Pettersen til langrenn.com.

- Jallatrening
Det var under høydesamling med sprintlandslaget i Livigno at Pølsa begynte å merke smertene. Sprintlandslagsløperen har imidlertid fått god oppfølging siden han kom hjem forrige fredag.

- Det er i de periodene jeg trener hardest det gjør vondt. På denne tiden i fjor ble jeg som kjent syk, så da plaget det meg ikke på samme måte. Siden fredag har jeg tatt det helt rolig. Lørdag var jeg på undersøkelse, mens jeg satte sprøyter på mandag som jeg håper skal ta knekken på det, forklarer han.

Inntil videre må Pettersen ta det med ro. I går prøvde han å trene rolig, uten voldsomt stor suksess.

- Jeg skal vel innrømme at treningsutbyttet ikke var helt rått. Det blir litt jallatrening om dagen.

25- åringen har imidlertid hatt en meget god treningssommer- og høst og er ikke bekymret for noen dager på sofaen.

- Foreløpig vil jeg ikke sette på noen krisealarm. Jeg skal ikke klage for mye, for jeg har vært frisk i hele sommer og gjennomført det jeg skal av trening, sier Pølsa.

(Saken fortsetter under bildet)

Foto: Ivar Haugen

Hemmeligholder endringer
I fjor slet han med mye sykdom og store deler av sesongen ble spolert. I år er de nødvendige endringene gjort for å unngå en likende situasjon.

- Jeg vil ikke si hva jeg har gjort av endringer, siden det kan hende det ikke funker. Men jeg har gjort endringer på forskjellige områder og det har fungert bedre enn det jeg turte å håpe på, så jeg er ikke bekymret.

Allerede til mandag skal sprintlandslaget ha ny samling, denne gang i Stokke. Pølsa er usikker på om han rekker å bli frisk nok til å delta.

- Jeg har veldig lyst til å være med, men sånn det ser ut nå kan jeg i hvert fall ikke kjøre det oppsatte programmet. Jeg må ta en dag av gangen, avslutter Øystein Pettersen.

 


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut