Resultater: SKIRENN (snø): Tjuvstarten| Øvrige ligger mellom nyhet nr. 4 og 5| SKIPLUKKER'N SVARER
Foto: Thomas Furuheim

Foto: Thomas Furuheim

Trener tre timer om dagen

Øystein Pettersen trener mye til tross for prolaps i ryggen og muskelavrivning. - Jeg er ikke så pessimistisk som alle andre, sier "Pølsa".
Tips en venn  Skriv ut

Øystein Pettersen fikk denne uken konstatert prolaps i ryggen og ti prosent røket harmstring i venstre lår. I media denne uken har det blitt spekulert i om skaden kan ødelegge hele sesongen for Pettersen. Selv er han ved godt mot.

- Jeg får ikke trent det jeg vil, men jeg får allikevel trent tre timer hver dag. Nå håper jeg å få gå skirenn før jul og jeg er ikke veldig bekymret for sesongen som kommer enda, sier Pettersen til langrenn.com.

- Lett for å bli for ivrig
Det som er helt klart er at han må stå over sesongåpningen på Beitostølen. Vanligvis varer skaden sprinteren har fått fra 6-16 uker.

- Nå har det vel gått rundt to uker siden jeg helt sluttet å trene slik at skaden forverret seg. Nå må jeg passe på å ikke brenne til med en gang og tro låret er 200 prosent. Erfaringsmessig har jeg lett for å bli for ivrig, men det tekniske og det utholdene klarer jeg å holde greit vedlike, forklarer han.

De to siste årene har han slitt med astmaplager foran sesongstarten.

- Situasjonen er ti ganger bedre nå enn den har vært de to siste årene. Nå kan jeg faktisk trene og styre alt selv, mens jeg i fjor og i forfjor kun kunne ligge på sofaen.

- Gjør det som kreves
Treningen han bedriver nå om dagen er stort sett på ergometersykkel og i svømmebassenget.

- Det er kjedelig å trene tre timer inne på sykkel og i et basseng hver dag, men jeg gjør det som kreves. Treningsjobben jeg har gjort i sommer er solid og jeg er helt sikker på at bare jeg blir frisk og får en måned med skikkelig trening kommer jeg til å gå fort i vinter, forteller sprintlandslagsløperen.

Daglig går Pølsa nå til fysioterapeut for å få massasje og han har også nettopp startet med enkle øvelser for å trene lårets bakside.

- Jeg er ikke så pessimistisk som alle andre, avslutter 25- åringen.

 


* LANGRENN PLUSS (+): Elite-intervjuer, trening, teknikk, utstyr, smøring med mye mere
Tips en venn  Skriv ut