-->
50 min. med Petter Eliassen
Foto: Thomas Furuheim

Foto: Thomas Furuheim

Trener tre timer om dagen

Øystein Pettersen trener mye til tross for prolaps i ryggen og muskelavrivning. - Jeg er ikke så pessimistisk som alle andre, sier "Pølsa".
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Øystein Pettersen fikk denne uken konstatert prolaps i ryggen og ti prosent røket harmstring i venstre lår. I media denne uken har det blitt spekulert i om skaden kan ødelegge hele sesongen for Pettersen. Selv er han ved godt mot.

- Jeg får ikke trent det jeg vil, men jeg får allikevel trent tre timer hver dag. Nå håper jeg å få gå skirenn før jul og jeg er ikke veldig bekymret for sesongen som kommer enda, sier Pettersen til langrenn.com.

- Lett for å bli for ivrig
Det som er helt klart er at han må stå over sesongåpningen på Beitostølen. Vanligvis varer skaden sprinteren har fått fra 6-16 uker.

- Nå har det vel gått rundt to uker siden jeg helt sluttet å trene slik at skaden forverret seg. Nå må jeg passe på å ikke brenne til med en gang og tro låret er 200 prosent. Erfaringsmessig har jeg lett for å bli for ivrig, men det tekniske og det utholdene klarer jeg å holde greit vedlike, forklarer han.

De to siste årene har han slitt med astmaplager foran sesongstarten.

- Situasjonen er ti ganger bedre nå enn den har vært de to siste årene. Nå kan jeg faktisk trene og styre alt selv, mens jeg i fjor og i forfjor kun kunne ligge på sofaen.

- Gjør det som kreves
Treningen han bedriver nå om dagen er stort sett på ergometersykkel og i svømmebassenget.

- Det er kjedelig å trene tre timer inne på sykkel og i et basseng hver dag, men jeg gjør det som kreves. Treningsjobben jeg har gjort i sommer er solid og jeg er helt sikker på at bare jeg blir frisk og får en måned med skikkelig trening kommer jeg til å gå fort i vinter, forteller sprintlandslagsløperen.

Daglig går Pølsa nå til fysioterapeut for å få massasje og han har også nettopp startet med enkle øvelser for å trene lårets bakside.

- Jeg er ikke så pessimistisk som alle andre, avslutter 25- åringen.

 


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut