- Ingen ekstrem konkurranse


Tips en venn  Skriv ut


Den omtales gjerne som langrennssportens svar på Tour de France, selv om forskjellene nok er både flere og større enn likhetene. Men Tour de Ski, som så dagens lys i årsskiftet 2006/2007, er ikke spesielt tøft, ifølge forhenværende landslagssjef for både Norge og Sverige - Inge Bråten.

- Det er ikke en ekstrem konkurranse. Det går i korte distanser, der løperne sjelden bruker mer enn en halvtime per dag i konkurransetempo. Dessuten er det jo to hviledager underveis, sier han til VG Nett.

- Bakken burde vært dobbelt så lang
Kommende Tour de Ski-utgave, som blir den tredje i rekken, vil bestå av syv renn på ni dager. Alle de tre innlagte sprintene går i fristil, mens distanserennene går i klassisk, bortsett fra siste renn - som er den berømte «Monsterbakken» i alpinanlegget i Val di Fiemme.

Det fryktinngytende tilnavnet til tross, heller ikke den avsluttende klatreetappen imponerer Bråten nevneverdig i følge VG Nett.

- Den burde vært dobbelt så lang. Dette er ikke en spesielt stor bakke, og minner mer om et vanlig intervalldrag som disse utøverne gjør mange ganger i forbindelse med trening. Det er jo bratt noen steder, men det kunne vært lagt slik at det ble brattere. Og dessuten stopper den jo midt i bakken, den kunne vært mye lengre.

- Kanskje litt uvant
Bråten er klar på at han skjønner at han med disse uttalelsene kan bli oppfattet som «litt overlegen», men mener han bare sier sannheten.

- Tour de Ski - slik det er i år - er ikke ekstremt. Tidligere har det vært litt forstyrrende med mye reising, men nå er både Asiago og Obertdorf borte, så i år blir det mye «snillere» også på den fronten.

- Og når det gjelder den siste bakken, er det jo klart at det sikkert er litt uvant for mange løpere. Det er jo ikke mange skikkelige bakker igjen i denne sporten, sier han, og viser til at de fleste verdenscuprenn går på x antall runder a 2,5 eller 3,75 kilometer.

- Så litt skikkelige motbakke har utøverne bare godt av, knegger Bråten.

www.vg.no

Hva synes du? Diskuter.


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse