-->
Betty Ann Bjerkreim Nilsen

Betty Ann Bjerkreim Nilsen Foto: Ivar Haugen

- Vil kjempe om en OL plass

Betty Ann Bjerkreim Nilsen er motivert for en ny sesong:

Tar utfordringen utenfor landslaget.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Sørlandsjenta Betty Ann Bjerkreim Nilsen var multitalentet som hadde flere strenger å spille på. Sommerstid i orienteringsløypen om vinteren i langrennsporet. Fra juniortiden har hun VM-medaljer i begge idrettene.

Styre selv
Som senior har hun satset på langrenn og allerede i første seniorsesong gikk hun seg inn på VM-laget i Sapporo. Siden den tid har det blitt mye sykdom og skader, og foran kommende sesong er Betty på utsiden av landslaget.
- Jeg ser utfordringen i situasjonen. Faktisk så tror jeg det kan være bra for meg å stå på utsiden. Det er ikke noe gunstig å være på et lag når en sliter og ikke kan delta for fullt under aktivitetene. Nå får jeg mulighet til å styre opplegget mer selv, sier hun til langrenn.com.

OL
Selv om Betty er på utsiden av landslaget er hun fortsatt ambisiøs.
- Om jeg unngår problemer mener jeg at det ikke er urealistisk for meg å kjempe om en OL-plass til vinteren. Resultatene mine de siste sesongene viser at det kan være mulig.

Da gjelder det å posisjonere seg tidlig.
- Det blir viktig for meg å gå fort på Beitostølen, både for å kvalifisere meg til verdenscupen og å vise hva jeg står for som skiløper.

I sesongen vi nettopp har lagt bak oss sto hun for en sølvmedalje i U23 VM, samt noen topp 20 plasseringer i verdenscupen og tredjeplass sammenlagt i norgescupen.

Trening hjemme
Ambisjonene er tilstedet og hun vet hva som skal til, men foreløpig er det adspredelse og annet en skigåing som gjelder for ernæringsstudenten.
- I vår og sommer blir det mye skolearbeid, så jeg kommer til å holde meg her i Oslo og trene.

Mye orientering
Hun har også vært med på noen orienteringsløp de siste ukene.
- Det er god trening og jeg kommer til å gjennomføre mange av hardøktene mine i vår og sommer i form av orienteringsløp.

Har du landslagsambisjoner i orientering?
- Planen er i utgangspunktet å løpe uttakningsløpene til nordisk, uttakningsløpene til VM og NM.

Hva gjør du om du blir tatt ut til et av mesterskapene?
- Nordisk, som kanskje er mest aktuelt, er midt i eksamensperioden, derfor kan det bli problematisk.

- Jeg har veldig respekt for at de beste orienteringsløperne trener mye orienteringsteknikk, og jeg løp ikke noe særlig orientering i fjor. Likevel kan jeg orientere, og om jeg får flyten i vår og sommer så er ikke VM helt umulig, analyserer Betty, som allerede i junioralder løp jevnt med de beste seniorene i orienteringsløypen i tilsvarende uttakningsløp.

Langrenn er det viktige
Selv om hun plukker opp kart og kompass i barmarksesongen, er det ikke tvil om hva som faktisk er sesongen;
- Langrenn er hovedidretten, men nå som jeg ikke er med på landslaget har jeg mulighet til å drive litt mer med orientering, avslutter Betty.

Betty Ann Bjerkreim Nilsen
Betty Ann Bjerkreim Nilsen

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut