Martin Johnsrud Sundby

Martin Johnsrud Sundby Foto: Ivar Haugen

Thriller ved Hardangerfjorden

Kristen Skjeldal og Martin Johnsrud Sundby møter uventet konkurranse i Kvasshovden opp i Ulvik i dag.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, tre måneder eller ett år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Motbakkeløpet som ble arrangert for første gang i fjor har nemlig en egen klasse for politikere. Løypa går gjennom gårdstunet til Lars Sponheim, som forøvrig er den mest profilerte politikeren som stiller.

- Ja det er riktig, Sponheim deltar i klassen kalt politiker-NM. Der får han blant annet konkurranse fra partikollega i Venstre, Ola Elvestuen, opplyser Johan Børsheim, leder for arrangementet, og sjef i Ulvik Idrettslag.

Sterke skiløpere
Løpet starter ved Hardangerfjorden, og avsluttes på toppen av Kvasshovden, 1.030 m.o.h. Det er ventet flere skiløpere, i tillegg til Martin og eks-løper Kristen, kan Sjur Røthe nevnes.

Johnsrud Sundby kommer rett fra to uker sommerferie på Tjøme, og sier spøkefullt at han per dags dato heller hadde ønsket seg et nedoverbakkeløp.

- Jeg ble lokket til Hardanger med Frikar og norsk bonderomantikk, det er først nå det går opp for meg at jeg skal løpe opp et svært fjell, humrer oslogutten, som for alvor slo igjennom med verdenscupseier i Kuusamo sist vinter.

- Skal Skjeldal være med og?.. Da blir det jammen tøft, han er steingod i slike konkurranser, er Martins reaksjon da langrenn.com gjør han oppmerksom på at Bulken-løperen har meldt sin ankomst.

Real fight
Klassen med politikere starter halvannen time før konkurranseklassen. I fjor løp Lars Sponheim på cirka to og en halv time, mens avdøde Jon Tvedt har rekorden på 51 minutter.

Dermed får man en real fight om hvem som først når toppen. Klarer Sponheim å holde Sundby og co bak seg?

- Muligens, men det skal holde hardt, sier Johan Børsheim, som kjenner de aktuelle godt.

- Jeg tar han igjen, kommer det kjapt fra Martin.

 


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut