Foto: Privat.

Foto: Privat.

Snømangel i nord tvinger turløpere på glattisen

Skal man under tre timer i Birken må man gå utradisjonelt til verks.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

…i alle fall hvis du bor i Harstad om dagen.

Fred Solbakken (45) og Alvin Granild (52) fra Harstad har begge  gjennomført de 58 kilometerene fra Rena til Lillehamer på under tre timer, førstnevnte har gått så fort som 2:36.

Fra nord registrerer de at det i høyden i sør sør er flotte skiforhold og i tillegg muligheter for å gå i skitunnel. Slikt sender ivrige løpere på glattisen.

- Vi begynte for en liten stund siden å gå på islagte vann høyt oppe på fjellet. Ettersom det ble kaldere trakk isen seg nedover mot havnivå, og nå går vi på islagte vann i nærheten av hjemmene våre, forteller han ivrig.

Positivt
At dem ikke får gått ordentlig på ski bekymrer ikke Alvin nevneverdig. Han tror at den alternative treningen vil slå positivt ut senere.

- Det er klart det blir ensidig og flatt på vannene, men vi får gått utrolig mye uten staver. Langtur som åpner med to timer uten staver, etterfulgt av en time med staking tror jeg er mitt i blinken for birkebeinere. Nå sitter i alle fall teknikken.

Poteter og bær
Disse guttene er, skal man tro dem rett, vant med alternativ trening. De bruker kroppslig arbeide som en del av sesongforberedelsene sine.

Vedhugging, setting -og samling av poteter, og også innhøsting av bær er en del av grunnlagstreningen. Og dette fungerer.

Fred solbakken har stilt opp i birken 7 ganger, og har alle gangene fullført på under tre timer. I tillegg har han deltatt i tre veteran-VM og vunnet gull på alle distansene han har stilt opp i.

- Ønsker oss snø til jul

- Vi er en liten kjerne her i nord som er turløpere av hele vårt hjerte. Nå ønsker vi oss snø til jul slik at seigpinede treningstimer på barmark og is byttes ut med trikkeskinner og blå extra, sier Granild, og avslutter med en liten digresjon:

- Vi har ikke fått ordnet rom på Rena til vinteren, så hvis noen vet om ledig plass et sted er det bare å si fra.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut