vindstille eventyr pŒ vei ned fra D¿lfjellet og videre mot Dambua

vindstille eventyr pŒ vei ned fra D¿lfjellet og videre mot Dambua Geir Olsen/Birkebeinerrennet

Tester smalere skispor

Minker bredden mellom skiene fra 21 til 13 centimeter.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Det kan bli trangere mellom skiene dine i vinter skriver VG-nett. I første omgang er det langrennsløpere i Ringsaker-fjellet og Oslomarka som blir testpiloter. 

- Dagens skispor er alt for brede. Vi skal teste spor som gir syv-åtte centimeter mindre avstand mellom skiene, sier langrennsentusiast og tidligere konkurranseløper Erik Høyem til VG-nett.

Etter å ha irritert seg over brede spor i årevis har Høyem skapt interesse for smalere sporbredde hos Skiforeningen og hos løypeansvarlige for Birkebeinerrennet og Ringsaker-fjellet.

- Jeg kommer til å kjøre opp smalere spor andre eller tredje juledag, lover Johannes Haukåssveen som er løypeansvarlig på Sjusjøen ved Lillehammer.

Han kjører vanligvis to spor som begge har en standardbredde på 22 centimeter fra midt under den ene skien til midt under den andre skien.

- Nå har jeg tenkt å gjøre ett av de to sporene fem centimeter smalere for å se hva brukerne synes, forteller Haukåssveen til nettstedet.

De smale sporene blir å finne i området Rømåsen, Midtfjell, Storåsen og Sjusjøen.

www.vg.no


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut