John Anders Gaustad

John Anders Gaustad Foto: Ivar Haugen

- Betryggende å vite at hjertet slår som det skal

Gaustad fikk gladmelding etter å ha slitt med brystsmerter:

Feiret med 230 kilometer på sykkelsetet.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, tre måneder eller ett år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

John Anders Gaustad (30) gikk seg inn i diskusjonen om en plass det norske OL-laget med femteplass i verdenscupåpningen på Beitostølen i fjor høst.

OL-deltakelse er få forunt, og med fallende formkurve ble gutten fra Odalen hjemmesitter under mesterskapet i Vancouver.

Betenkt
På seinvinteren og våren har imidlertid Gaustad hatt større bekymringer enn manglende trykk i skyvet med ski på beina.

- Det er klart at det surrer noen tanker i hodet når en får ubehag i brystet ved trening, sier han selv om smertene som har plaget ham siden mars.

Betryggende
Denne ukens utredning på Feiringklinikken ga gode svar for skøytespesialisten.

- Nå har jeg fått papirer på at hjertet er klart til å slå noen slag til, fleiper 30-åringen, før han blir mer alvorlig:

- Det er selvfølgelig betryggende å se med egne øyne, på ultralyd, at hjertet slår som det skal.

God trening
Hva betyr det for deg fremover?
- At jeg får mulighet til å satse videre, samtidig har jeg fått en bekreftelse på at ubehaget jeg hadde i brystet ikke er farlig.

- Jeg skal prøve å trene bra en periode nå for å se hvordan kroppen responderer, så blir det en ny tur inn på Feiringklinikken i slutten av juni, begynnelsen av juli. For jeg vet fortsatt ikke hva ubehaget jeg har følt i brystet kommer av, bortsett fra at det er noe annet enn hjertet, påpeker skøytespesialisten.

Uvant
Noen tanker har han gjort seg.
- Ubehaget kan ha kommet som en reaksjon på at det var uvant for kroppen å takle treningsbelastning etter en lengre pause, spekulerer Gaustad.

Motivasjonen avgjør
Etter en ufrivillig treningspause tørster Gaustad etter endorfiner. Men han vokter seg vel for å love noe med tanke på kommende sesong.
- I første omgang handler det om å komme skikkelig i gang, så får vi bare se hva kroppen og gutten vil, sier han, med et smil, men han vet inderlig vel at det kunne vært alvorlig:

- Det er godt å få vite at det ikke er noe galt med hjertet, avslutter Gaustad som feiret med en sykkeltur på drøyt 230 kilometer, fra Hamar til Lom.


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut