Per Kristian Nygård og Hallgeir Martin Lundemo

Per Kristian Nygård og Hallgeir Martin Lundemo

Per Kristian Nygård vant høydramatisk extremløp

Tips en venn  Skriv ut

Meråker:
Per Kristin Nygård ble første offisielle vinner av det 105 km lange ny oppstartede fjellvandre løpet, Meråker Mountain Challenge.

Sammen med Hallgeir M Lundemo som ble eneste startende på Twenty Six Peaks Extremity race i år (også) løp Vestre Spone løperen nærmest sitt livs løp over de 9 fjelltoppene løpet går. Han brøt målstreken på 12 timer og 25 min 33 sek.

Imidlertid ville hardhausen det annerledes. I det kjempe fine sommer været var Komperud gutten fast bestemt på å utfordre den ubestridte extreme kongen Lundemo enda et stykke.

Han fortsatte videre. Ja, han var ikke snauere enn at han hadde tro på at han i hvert fall skulle klare følge Lundemo så lenge Lundemo selv klarte å løpe. Men der tok Nygård skammelig feil. Etter 15 timer satte fjellgeita Lundemo opp farten så mye at Nygård ikke kunne gjøre annet enn å kaste in håndkledet. Ingen løper hadde fulgt Lundemo så langt som Buskerud gutten gjorde i år, noen gang. Etter 15 timer 15 minutter, 10 fjelltopper og 120 km var det slutt for hardhausen Nygård.

Ristende på hode uten å skjønne noe når Lundemo nærmest uberørt løp videre ble han fraktet in i helikopteret og fløyet ned til Teveltunet.

"Det var ikke mulig for meg å fortsette. All kraft var brukt opp. Jeg begynte etter 8 timer å `henge` på på Hallgeir men jeg bet ”tenna” sammen og slapp ham ikke en meter unna meg", sa Per Kristian dagen derpå i Meråker.

"Jeg ga opp på toppen Storkluken, og derifra skulle turen videre inn i enda et naturreservat. Hadde jeg brutt der, lengre enn langt unna folk og fe så hadde jeg vel ligget å venta på skyss enda," ler superhardhausen mens han hiver innpå med Sissels pizza.

Drama
Imidlertid var ikke Lundemo en gang halvveis mot rekord ferden. 16 topper og ca 22 timer gjensto. Etter å ha ligget likt med skjema de første 9 timen passerte han 1 time bak etter 18 timer, men så snudde sekunderingene til det langt mer positive. Etter 24 timers løping lå Meråkerbyggen en time foran skjemaet han hadde satt opp sammen med Petter Northug.

Men været ville det imidlertid annerledes. Da han og Hjelpeløper og topp kontrollør Kristian Skrødal etter snaue 29 timer raste in i det beryktede Skarv massivet på grensa til Selbu og Stjørdal satte det in et uvær som man sjelden opplever på denne tida.

"Det begynte med grøt tykk tåke, og det skulle vi nok klart å taklet, men når slusene åpnet seg ovenfra med kraftig regn, sludd og hagl i kombinasjon med stiv kuling ville det vært totalt uforsvarlig å fortsette," sier han oppgitt, men likevel fornøyd.

Satte stopper

"Jeg hadde virkelig håpet at vi skulle få mer en 1 og en halv dags godvær denne gangen," fortsetter han.

"Vi lå an til å knuse rekorden og jeg mener bare uhell kunne spolere sjansene for ikke å klare det, men været gambler du ikke med. Det var virkelig uforsvarlig både for oss og de som skulle ha matstasjonene oppe på toppene mot slutten av løpet," avslutter Lundemo

Brøt

Lundemo hadde 7 topper igjen å forsere da han brøt løpet etter 30 timer og 200 km.


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse