Fjorårets Kvasshovden Opp

Fjorårets Kvasshovden Opp foto: arrangøren

Motbakkeløp med egen politikerklasse

Det arrangeres motbakkeløp som aldri før. Til helgen er det Kvasshovden Opp, og til start stiller blant annet en forhenværende politikere, en norgesmester, og årets ildsjel.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, tre måneder eller ett år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Kvasshoden Opp arrangeres førstkommende lørdag. Løpet starter i den idylliske Hardangerbygda, Ulvik, knappe 10 m.o.h, og avsluttes på Kvasshovden 1030 m.o.h. Skiløpere som Martin Johnsrud Sundby, Simen Østensen og Øystein Pettersen har alle slitt seg opp denne bakken før, og i år stiller, som vanlig, sterke løpere.

- Kristen Skjeldal og Sjur Røthe er vel de mest kjente skiløperne som til nå er påmeldt, sier Johan Børsheim, leder av arrangementet, til Langrenn.com.

- I tillegg sterke navn som norgesmester i motbakkeløp, Øyvind Heidberg Sundby, og damene Maj Britt Buer og Therese Sjursen.

Løpet har i år status som prøve-NM i og med at Kvasshovden Opp neste år er NM i motbakkeløp. Blant de påmeldte finner vi flere kjente navn.

- Vi har et uoffisielt politiker-NM her, der blant annet Ola Elvestuen skal delta. Lars sponheim er jo ikke lenger politiker så han stiller i år i mosjonsklassen.

Der skal også Tahir Hussein løpe sammen med ledsager Vidar Bøe. Radarparet ble i fjor rikskjent etter deres deltakelse i Trondheim-Oslo på tandemsykkel, og Vidar Bøe ble i år kåret til ”Årets ildsjel” på idrettsgallaen for sin frivillige innsats for idrettslivet gjennom 40 år.

- Vi har mange spennende deltagere med i år og helt fram til torsdag er det mulig å melde seg på i konkurranseklassen, sier Børsheim.

- Det går vel mot et nytt oppgjør mellom Heidberg Sundby og Kristen Skjeldal. Men Sjur Røthe klatrer også lett.

Det blir speakertjeneste fra toppen av fjellet, og hele seansen blir direkte overført ned til det lokale hotellet i Ulvik sentrum der innkomsten skal vises på storskjerm.
 


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut