RESULTATER: Svensk Mesterskap: Søndag - 30/50 km: Kvinner- Menn| RUBBESKI – SERIE I 4 DELER: INNLEDNING| DEL 1| DEL 2| DEL 3| SE ALT ANNET FRA PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER
Jens Arne Svartedal på catwalken

Jens Arne Svartedal på catwalken Foto: Ola Jordheim Halvorsen

- Raskeste langrennsdrakt noensinne

Skal gi svenskene, finnene og polakkene en fordel i VM.
Tips en venn  Skriv ut
Annonse

- Jeg som, nordmann og patriot, beklager å si: jeg tror vi har gitt svenskene, polakkene og finnene et fortrinn i forhold til de norske utøverne, sier Jon Haldorsen, salgsdirektør i Craft Norge til Langrenn.com.
 
Under lanseringen av den nye skidrakten til Team Xtra-personell på Frognerseteren i Oslo torsdag ble det gjort kjent at flere enn det norske privatlaget skal benytte seg av et nytt kledelig våpen framover. 
 
Varmeregulerende
Drakten skal etter sigende ha en varmeregulerende effekt og skal være tilpasset en langrennsløpers bevegelsesmønster.
 
- Det har vært en lang prosess med over to års forskning. Løpere har svelget små kapsler med termometer for å måle den innvendige temperaturen i kroppen. Disse testene har nå blitt oversatt til en racingdress som har thermo-regulerende egenskaper, forklarer Haldorsen og legger til at han tror det blir den raskeste langrennsdrakten noensinne.
 
Kowalczyk usikker
Charlotte Kalla og de andre svenskene kommer til å bruke dressen under VM, samt de finske og polske skiløperne. 
 
- Men vi er usikre på om Kowalczyk vil benytte seg av dressen. Hun har en privat avtale, sier Haldorsen.
 
Det kommer ingen ny VM-skidress fra nordmennenes klesleverandør, Swix. Salgsdirektør Bjørn Krekke forteller at dressen som ble lansert i fjor ble tatt meget godt i mot og er med videre.
 
- Dressen er godt mottatt og vi kommer ikke med noe nytt før VM. Løpernes tilbakemeldinger er meget positive, sier Krekke til Langrenn.com.

Fra nikkers til hettedrakt
For en del år tilbake gikk man skirenn med nikkers og knestrømper. Med årene har konkurransedraktene blir strammere og strammere, for noen år tilbake var det sågar skiløpere som gikk rundt i sprintdrakt med gummifelter og hette.
 
Jens Arne Svartedal har gått på ski med diverse racingdresser, ovennevnte "hette-dress" inkludert.
 
- Det viktigste er at konkurransedressen sitter stramt og ikke blafrer noe særlig, sier han til Langrenn.com. Svartedal gikk for anledningen rundt i en svensk drakt.
 
- Tror du det er sekunder å tjene på ”riktig skidress”?
 
- Hvis man føler seg komfortabel i den så er man langt på vei. Det er klart at detaljer også er viktig i skisporten, men helt avgjørende er vel ikke en skidress. Men det er spennende å prøve noe nytt.
 
For mange kan det å gå i racingdress føles litt nakent. Konkurranseløpere har ikke det problemet.
 
- Nei hardtsatsende skiløpere trener veldig mye i racingdress og føler seg komfortabel i slik bekledning. Løpere som aldri bruker tettsittende dress på trening derimot, føler det nok annerledes.

SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse