-->
Tord Asle Gjerdalen, Praha 2010. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Tord Asle Gjerdalen, Praha 2010. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Tords stafettdrøm

Har fortsatt troen på å få gå den omstridte tredjeetappen.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Tord Asle Gjerdalen har ikke gitt opp håpet om å få gå 3. etappen for Norge under stafetten i ski-VM. Han konkurrerer med Sjur Røthe og skiskytteren Emil Hegle Svendsen. Sistnevnte er kanskje favoritten i øyeblikket.

Gjerdalen har i hele høst og vinter hevdet at han er mer enn god nok til å få startsignalet av treneren Morten Aa Djupvik. Overfor NTB forklarer han hvorfor lysten er så stor, til tross for at fallhøyden er brukbar.
 
- Hvorfor lysten er så stor? Dette er ikke noe verken jeg eller nasjonen har funnet på. Det handler om at du går for et lag og for Norge. Det er alltid mye som skjer i en stafett. Du er avhengig av at fire løpere er i form. Stafetten er dessuten noe alle nasjoner satser mot, og det er kanskje den mest populære øvelsen for publikum, sa Gjerdalen.
 
Ønsket
Han har alltid ønsket å gå stafett for Norge, og synes ikke det blir for mye mas rundt akkurat den 3. etappen.
 
- Nei. Mannen på sisteetappen er selvskreven, og det finnes to gode kort på de to første. Da er det naturlig at det blir snakk om den gjenstående tredjeetappen. Det er blitt sånn at alle vi andre kjemper om den. Og jeg
har full forståelse for at media ønsker å få avklart spørsmålene rundt det, sa Gjerdalen, som mener det ikke ville ha vært trist om skiskytteren Emil Hegle Svendsen hadde måttet dra til VM i skiskyting tidligere enn det som er antydet nå. Da ville han ha vært utkonkurrert.
 
Må vente
Ifølge treneren Djupvik må han nok vente en stund. Det er ikke aktuelt å ta ut noe stafettlag før etter skiathlomdistansen, 30 kilometer fellesstart med skibytte.
 
- Det blir uansett ikke tatt noen avgjørelse om dette før etter skiathlomdistansen. Hvis det ender med medalje til Tord eller Sjur der, kan det bli aktuelt å sende Hegle Svendsen til VM i Sibir uten at han går noe i Oslo-VM. Målet med å ta ut. I tilfelle sykdom er det viktig å ha flere å velge imellom. Stafetten er viktig for oss, sa Djupvik. 
 
Sjur Røthe vet også at han ikke får noe svar med det første.
 
- Vi har like lyst til å gå den både jeg og Tord. Heldigvis er det ikke opp til oss å avgjøre dette. Den som er best i mesterskapet går, sa vossingen.
 
(©NTB)

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut