Utslitt skiløper etter Holmenkollen Skimaraton.

Utslitt skiløper etter Holmenkollen Skimaraton.

Årets slit?

Gard Filip Gjerdalen har vunnet Grenaderen hver gang han har stilt opp. - Ikke et renn der man rykker i første bakke, sier han.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, tre måneder eller ett år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst
Det finnes turrenn som er lengre, men det er lite trolig noen som er hardere en Grenaderen. Løypa strekker seg fra Hakadal  til Jansløkka Skole i Asker – en lang tur selv i bil. Gard Filip Gjerdalen har vunnet alle gangene han har stilt opp i rennet.
 
- Jeg synes faktisk Vasaloppet er hardere enn Grenaderen, sier han til Langrenn.com og forklarer:
 
- Det er ikke så høyt nivå i Grenaderen som i Vasaloppet, og det er langt mindre stress og kamp om plassene. De tre årene jeg har gått Grenaderen så har det utkrystallisert seg en gruppe på 5-10 mann som alle er interessert i å gå en skikkelig tur.
 
- Skikkelig tur? Har dere ikke startnummer på brystet?
 
- Jo men ni mil gjennom Nordmarka er langt, og hvis du skal begynne å rykke allerede i første bakken så får du det tungt utover. Det er først etter Sollihøgda det begynner å dra seg til med tanke på plasseringer. Før det gjelder det å gå så økonomisk som mulig. Få i seg godt med mat og drikke.
 
Nå hører det med til historien at Gjerdalen sier han kun spiser et par energibarer underveis. I tillegg drikker han saft og sportsdrikk.
 
- Hvordan klarer du gå så langt på så lite mat?
 
- Jeg forbereder meg godt, fyller opp lagrene dagen før og god frokost renndagen. Ellers er jeg en type som sliter med å få i meg mat under renn. Men jeg tåler å gå på fettforbrenning. Andre kan være helt motsatt og må spise doble brødskiver hver time underveis.

- Hva er dine tips til førstegangsløperne?
 
- Start å spis tidlig. Drikk jevnlig, en svetter mye selv om det er kaldt, og under et så langt løp er det lett å bli dehydrert. Pass på å ikke drikk det samme hver gang. Du blir fort lei av bare sportsdrikk. Jeg har med meg saft og sportsdrikk i tillegg til alt som blir servert på drikkestasjonene.
 
Og hvis du lurer? – Gard Filip Gjerdalen er bror til mer kjente Tord Asle, som i disse dager forbereder seg til VM på hjemmebane.
 
Grenaderen arrangeres på lørdag for 35. gang.
 

* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut