Utslitt skiløper etter Holmenkollen Skimaraton.

Utslitt skiløper etter Holmenkollen Skimaraton.

Årets slit?

Gard Filip Gjerdalen har vunnet Grenaderen hver gang han har stilt opp. - Ikke et renn der man rykker i første bakke, sier han.
Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Det finnes turrenn som er lengre, men det er lite trolig noen som er hardere en Grenaderen. Løypa strekker seg fra Hakadal  til Jansløkka Skole i Asker – en lang tur selv i bil. Gard Filip Gjerdalen har vunnet alle gangene han har stilt opp i rennet.
 
- Jeg synes faktisk Vasaloppet er hardere enn Grenaderen, sier han til Langrenn.com og forklarer:
 
- Det er ikke så høyt nivå i Grenaderen som i Vasaloppet, og det er langt mindre stress og kamp om plassene. De tre årene jeg har gått Grenaderen så har det utkrystallisert seg en gruppe på 5-10 mann som alle er interessert i å gå en skikkelig tur.
 
- Skikkelig tur? Har dere ikke startnummer på brystet?
 
- Jo men ni mil gjennom Nordmarka er langt, og hvis du skal begynne å rykke allerede i første bakken så får du det tungt utover. Det er først etter Sollihøgda det begynner å dra seg til med tanke på plasseringer. Før det gjelder det å gå så økonomisk som mulig. Få i seg godt med mat og drikke.
 
Nå hører det med til historien at Gjerdalen sier han kun spiser et par energibarer underveis. I tillegg drikker han saft og sportsdrikk.
 
- Hvordan klarer du gå så langt på så lite mat?
 
- Jeg forbereder meg godt, fyller opp lagrene dagen før og god frokost renndagen. Ellers er jeg en type som sliter med å få i meg mat under renn. Men jeg tåler å gå på fettforbrenning. Andre kan være helt motsatt og må spise doble brødskiver hver time underveis.

- Hva er dine tips til førstegangsløperne?
 
- Start å spis tidlig. Drikk jevnlig, en svetter mye selv om det er kaldt, og under et så langt løp er det lett å bli dehydrert. Pass på å ikke drikk det samme hver gang. Du blir fort lei av bare sportsdrikk. Jeg har med meg saft og sportsdrikk i tillegg til alt som blir servert på drikkestasjonene.
 
Og hvis du lurer? – Gard Filip Gjerdalen er bror til mer kjente Tord Asle, som i disse dager forbereder seg til VM på hjemmebane.
 
Grenaderen arrangeres på lørdag for 35. gang.
 

SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse