RESULTATER: Ski-NM: Tirsdag: 10/15 km: Kvinner- Menn| Mandag: 5/10 km: Kvinner- Menn| Søndag: 15/30 km: Kvinner- Menn| Øvrige mellom nyhet 4 og 5| Snarvei begivenheter mellom nyhet 2 og 3| 800 FAGARTIKLER| SKIPLUKKER'N SVARER| TOPPTRENT SVARER: SVAR 1| SVAR 2| SVAR 3
Pål Golberg på pallen i verdenscupen for første gang på sprinten i Lahti 2011. Foto: Laiho/NordicFocus.

Pål Golberg på pallen i verdenscupen for første gang på sprinten i Lahti 2011. Foto: Laiho/NordicFocus.

Ny nordmann på pallen

Pål Golberg (20) klatret opp på pallen i et verdenscuprenn for første gang, men er ikke sikker på om sprintlandslaget er noe for ham. Ikke ennå.
Tips en venn  Skriv ut

Når landslagstrener Ulf Morten Aune skal plukke ut neste års landslag, er i hvert fall Golbergs navn på blokken. Søndag ble det tredjeplass i Lahtis, slått bare av Emil Jönsson og Eirik Brandsdal.

20-åringen er et nytt friskt pust med potensial til å være med i teten i mange år framover.

- Det høres kanskje rart ut, men skal jeg være ærlig så er jeg ikke sikker på om en plass på sprintlandslaget er best for min utvikling som skiløper akkurat nå. Økonomisk er det bedre å være på sprintlandslaget, men kanskje er det best for meg nå at jeg fortsetter på U23-landslaget. Jeg ønsker å gjøre det bra i distanserenn også, sa 20-åringen fra Gol.

Golberg tok både gull (distanse) og sølv (sprint) under juniorverdensmesterskapet sist sesong, og han tok sine første verdenscuppoeng under sprinten i Düsseldorf i desember.

Kortere
- Jeg tror kanskje at en landslagsplass i sprint kommer for tidlig for meg. I år har jeg hospitert sammen med både allround- og sprintlandslaget. Da har jeg fått smake på hvordan det har vært. Kjent på nivået.

Golberg er best i klassisk, men mener å ha tatt et steg i skøyting det siste året også. Han er villig til å ta tiden til hjelp for å bli skikkelig god.

- Veien er kortere opp i sprint. Det er det ingen tvil om. Det krever noen år på baken før du blir god i distanse, erkjente Golberg.

Tenkte
Søndag mente han at det nesten var litt uvirkelig at han ble plukket ut til sin første pressekonferanse. Samtidig hadde han tenkt tanken på at en plass på pallen var mulig om alt stemte.

- Dette var stort. Jeg visste at jeg ikke lå så veldig langt bak de andre norske, men det var kjempegøy å få det ut. Det er hardt å bli kastet inn i dette selskapet, og jeg trodde det var kjørt da jeg kom sist inn i den første bakken. Men så begynte de andre å bli slitne, mens jeg bare fortsatte.

Golberg er ikke kvalifisert til avslutningen i Sverige til uken. I stedet blir det Birkebeineren og NM del to på ham.

Komplette resultater
Damer
Menn


* LANGRENN PLUSS (+): Elite-intervjuer, trening, teknikk, utstyr, smøring med mye mere
Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse