Norges Skiforbund.

Norges Skiforbund.

Ny generalsekretær i Skiforbundet

Stein Opsal (54) er ansatt som ny generalsekretær i Norges Skiforbund (NSF).
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, tre måneder eller ett år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst
Han kommer fra stillingen som økonomisjef og nestkommanderende i Ski-VM 2011. Der han startet opp 1. september 2007 sammen med Åsne Havnelid.

- Stein Opsal har vist gjennom sitt fremragende arbeid i Ski-VM at han har de kvaliteter som vi leter etter. Han har vært en meget sentral brikke i VM-organisasjonen, og har levert meget bra resultater. Der har han også vist hva han er god for i et svært krevende prosjekt, sier skipresident Sverre K. Seeberg.

I utgangspunktet skulle Skistyret starte opp prosessen med å finne NSFs nye generalsekretær i disse dager.

- Ettersom vi fant en meget kvalifisert kandidat i VM-organisasjonen i Stein Opsal så besluttet Skistyret å ansette ham på det siste styremøtet før VM, opplyser Seeberg.

Stein Opsal er siviløkonom fra BI og og har 25 år bak seg i næringslivet som leder. Han har blant annet vært administrerende direktør i to Telenor-selskap, samt økonomidirektør i VG.

Først skal Stein Opsal, som er bosatt på Skedsmokorset, avslutte engasjementet i Ski-VM til sommerferien før han starter opp i NSF i august. Den nye generalsekretæren i skiforbundet har vært aktiv i skiidretten i alle år, med det var først i Ski-VM 2011 at han fikk brukt dette engasjementet i jobbsammenheng.

- Det blir utrolig spennende å fortsette arbeidet innenfor ski etter over 3 ½ år i Ski-VM. NSF er det mest interessante forbundet i norsk idrett å arbeide i. Skiidretten er absolutt i medvind. Jeg ser frem til å videreutvikle organisasjonen i samarbeid med Skistyret. I NSF er det seks grener og jeg skal sørge for fokus på alle, sier Opsal.

Han mener også at det er like viktig er også at det gode rekrutteringsarbeidet fortsetter.
- Mange tusen barn vil inn i den organiserte skidretten i fremtiden. Jeg skal bidra til at vi legger en god fremtidig struktur i arbeidet, et godt lederskap, og at vi legger en solid plattform for fremtiden hvor målet er at vi beholder posisjonen som en ledende skinasjon i verden. Dette ser jeg frem til, sier han.

Administrerende direktør i Ski-VM 2011, Åsne Havnelid, har jobbet med Stein Opsal siden 1. september 2007.

- Han har vært en meget dyktig medarbeider i Ski-VM 2001, og jeg må bare gratulere NSF med et meget klokt valg. Stein Opsal er utroig glad i skiidretten, og denne jobben bør passe ham perfekt. NSF kan se frem til dette, sier Havnelid.

* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut