RESULTATER: Ski-NM: Tirsdag: 10/15 km: Kvinner- Menn| Mandag: 5/10 km: Kvinner- Menn| Søndag: 15/30 km: Kvinner- Menn| Øvrige mellom nyhet 4 og 5| Snarvei begivenheter mellom nyhet 2 og 3| 800 FAGARTIKLER| SKIPLUKKER'N SVARER| TOPPTRENT SVARER: SVAR 1| SVAR 2| SVAR 3
Beitostølen. Sprintfinale damer. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Beitostølen. Sprintfinale damer. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Gir seg som landslagstrener

Jon Arne Schjetne gir seg som sprinttrener for langrennsjentene etter denne sesongen.
Tips en venn  Skriv ut

Han sier at det ikke ligger noen dramatikk i avgangen. Sprintjentene er informert om avgjørelsen.

- Valget var enkelt. Enten så trekker jeg meg etter denne sesongen, eller så holder jeg på til etter OL i Sotsji i 2014. Tre år er lang tid, og slik det kjennes ut nå med kone og to unger på 6 og 2 år er dette en riktig beslutning, sier Schjetne til NTB.

Han har tenkt tanken siden jul, og beslutningen modnet etter at VM på hjemmebane i Oslo var over.

Realt
- Jeg mener det er realt overfor løperne at jeg trekker meg nå, slik at de får muligheten til å få inn en ny trener foran en sesong uten mesterskap. Jeg hadde muligheten til å fortsette i skiforbundet, men valgte å takke nei. Jeg trekker meg tilbake før jeg blir lei av idretten. Schjetne understreker at ingen har bedt ham om å trekke seg, verken kona, sportssjef Åge Skinstad eller landslagsjentene.

Jon Arne Schjetne har vært en del av langrennsfamilien siden 1999. De to siste sesongene har han vært sprinttrener. Før det var han assisterende landslagstrener under Egil Kristiansen.

- Jeg ser det ikke som uaktuelt at jeg kommer tilbake til skisporten for å gjøre en jobb på det ene eller andre nivået på et senere stadium.

- Hva skal du gjøre nå?

- Jeg går inn i en jobb i industrien. Det er snakk om firmaet Kuka som er lokalisert i Gjøvik. De lager roboter til industriell bruk, sier Schjetne.

Synd
- Jon Arne har gjort en særdeles god jobb siden han startet opp som trener for juniorlandslaget. De to siste årene har han vært i spissen for å utvikle et sprintlandslag som har oppnådd svært gode resultater, sier sportssjef Åge Skinstad.

Han skulle helst sett at han Schjetne ikke hadde sluttet.

- Vi skulle gjerne ha hatt ham med videre, men har respekt for den avgjørelsen han har tatt. Jeg sikker på at skisporten får nytte av ham enten lokalt eller sentralt på et senere tidspunkt, mener Skinstad.

Sprinttrenerjobben blir lyst ut som kort tid. Schjetne fortsetter i stillingen fram til ferien og ny trener er ansatt.


* LANGRENN PLUSS (+): Elite-intervjuer, trening, teknikk, utstyr, smøring med mye mere
Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse