-->
Petter Northug med gull (30 km med skibytte) og sølv (sprint) etter to øvelser i Oslo-VM 2011. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Petter Northug med gull (30 km med skibytte) og sølv (sprint) etter to øvelser i Oslo-VM 2011. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Petter Northug blir i Norge

Flytter sammen med brødrene sine i Meråker fremfor å bosette seg i Mellom-Europa.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Det fortalte skistjernen i forbindelse med debuten som foredragsholder torsdag.

Etter å ha tenkt gjennom planen om å bosette seg i sveitsiske Davos (1560 meter over havet), er den nå skrinlagt. Hensikten var å få flere døgn i høyden i sesongene fram mot OL i russiske Sotsji i 2014.

- I stedet utvider Petter med en høydesamling, som blir lagt til juni. Ettersom høydesamlingene med landslaget er spredt ut over Mellom-Europa, ville det uansett ikke blitt all verden med reisedøgn å spare, sier far og manager John Northug til NTB.

Dermed bråstopper også debatten om hvorvidt etter hvert økonomisk godt rustede Petter Northug flykter fra skatte-Norge.

Tre brødre
I løpet av året får OL- og verdensmesteren fast bostedsadresse i Meråker, der han vil stifte husstand sammen med lillebrødrene Tomas (21) og Even (15). Sistnevnte skal begynne på Meråker videregående skole til høsten.

Nylig ble det kjent at Northug og kjæresten Rachel Nordtømme har skilt lag. Han skal beholde leiligheten i Trondheim.

- Jeg blir i Meråker noen dager i uken fra høsten for å trene og ha det artig sammen med brødrene mine, sier Petter Northug.

Vasaloppet
I en mesterskapsløs kommende sesong er planen at Northug skal «krydre» med langløp - og da blir svenske Vasaloppet ett av høydepunktene ved siden av Tour de Ski og verdenscupen.

- Det er ikke helt spikret ennå, men vi tenker i de baner, ja, bekrefter John Northug.

I halvannen time underholdt Northug og Vi Menn-journalist Thorkild Gundersen et fullt auditorium på BI i Nydalen med skikongens egne historier og detaljer, spesielt fra suksessesongen der han ble VM-konge på hjemmebane.

Ut fra å være vinterens mest medieomtalte person i Norge, kom det fram lite nytt. Oppskriften bak suksessen er ingen hemmelighet; det er hard og systematisert jobbing - og bare det - som gjelder.

Også for Petter Northug.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut