RESULTATER: Ski-NM: Tirsdag: 10/15 km: Kvinner- Menn| Mandag: 5/10 km: Kvinner- Menn| Søndag: 15/30 km: Kvinner- Menn| Øvrige mellom nyhet 4 og 5| Snarvei begivenheter mellom nyhet 2 og 3| 800 FAGARTIKLER| SKIPLUKKER'N SVARER| TOPPTRENT SVARER: SVAR 1| SVAR 2| SVAR 3
Trond Nystad. Arkivfoto: Stian Høgland.

Trond Nystad. Arkivfoto: Stian Høgland.

- Jeg går inn i et ærefullt oppdrag

- Det er et privilegium å få jobbe sammen med slike utøvere og ledere, sa Trond Nystad etter å ha fått jobben som Morten Aa Djupviks etterfølger.
Tips en venn  Skriv ut

- Jeg føler meg som et førstevalg. Det er derfor jeg sitter her, sa Trond Nystad (40) da han ble presentert som herrelandslagets nye langrennstrener torsdag.

Mulige kandidater var mange i starten. Enkelte var ikke interessert, andre fant ut at de ikke hadde tid, og atter andre var bundet opp på annet hold.

Dermed dukket navnet til Trond Nystad nokså raskt opp som den heteste utfordreren til å erstatte Morten Aa Djupvik.

Fire kandidater var inne til intervju hos rekrutteringsselskapet Adecco Select.

- Vi tror han har de egenskapene som skal til for å gjøre en god jobb for Norges Skiforbund, sa selskapets Hedevig Stang Castberg.

- Jeg føler at vi har en trener som både er trener og leder. Vi er blitt beskyldt for inhabilitet, og denne gangen får vi en trener utenfra som kan tilføre oss erfaringer fra miljøene i både USA, Tyskland og Sveits, sa Hermod Bjerkestøl, leder i skiforbundets langrennskomité.

- Han var en av flere gode kandidater, og jeg er fornøyd med valget. Trond har de kvalitetene vi setter pris, og vi tror at han vil utgjøre et sterkt team i tospann med assistenttrener Steinar Mundal, sa sportssjef Vidar Løfshus.

Ære
Løfshus kjenner Nystad godt fra tiden de hadde sammen i USA. Der jobbet de, blant annet, sammen som trenere for USAs langrennslandslag. Det var et moment som gjorde at det tidlig var mulig å blinke ut Nystad som en potensiell kandidat.

Sportssjefer liker å vite hvem de har med i apparatet sitt.

Nystad forteller at han ble «grillet, dobbeltsjekket og kryssført» i en grundig, lang, spennende og slitsom ansettelsesprosess.

- Det var en ryddig prosess, det var ikke jeg som valgte meg selv. Jeg går inn i et ærefullt oppdrag. Det er et privilegium å få jobbe sammen med slike utøvere og ledere, sa Nystad.

Mål
- Hvilke resultatmål har du?

- De norske løperne gjorde det bra i både OL i Vancouver og i VM i Oslo. Utfordringen blir å prestere bedre i perioden mellom mesterskapene. Vi er nødt til å gjøre det litt bedre i Tour de Ski, og vi må ha et mer stabilt lag i verdenscupen.

Nystad karakteriserer seg som en kar som er flink til å takle press og som god til å kommunisere med løperne.

- Jeg mener at jeg er god til å jobbe i et lag.

Bror
Verken skiforbundet eller rekrutteringsselskapet mener det er noen hemsko at tvillingbroren Knut er smøresjef for de norske landslagsløperne. De har ingen tro på at forholdet dem imellom vil være ødeleggende.

- Hvilket forhold har du til bror din?

- Vi har ingen problemer. Vi har samarbeidet sammen før, og vi er enig i det meste. Han mener at han er finere og enda mer intelligent og sexy enn meg. Jeg er ikke helt enig i det. Det er en diskusjon vi aldri blir ferdig med, sa Trond Nystad.

Nystad er i dag daglig leder i et selskap i Denver, Colorado. Det oppdraget må avsluttes før han finner seg et nytt bosted. Trolig blir hans første møte med de norske landslagsgutta under samlingen på Sognefjellet i begynnelsen av juni.


* LANGRENN PLUSS (+): Elite-intervjuer, trening, teknikk, utstyr, smøring med mye mere
Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse