-->
Thomas Henriksen fører an på det 2. av 3 intervalldrag i Romeriksåsen ved Gardermoen i forbindelse med Team United Bakeries samling i mai 2011. Tett på følger Anders Myrland og Jörgen Brink. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Thomas Henriksen fører an på det 2. av 3 intervalldrag i Romeriksåsen ved Gardermoen i forbindelse med Team United Bakeries samling i mai 2011. Tett på følger Anders Myrland og Jörgen Brink. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Tangerte Dæhlies rekord

- Dette er en gammel legendarisk løype, forteller Thomas Alsgaard til Langrenn.com i etterkant av at Team United Bakeries tangerte Bjørn Dæhlies rekord opp den lange bakken.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Ikke langt fra Oslo Lufthavn Gardermoen skal Nannestad Skiklubb, ved blant andre den tidligere storløperen Lars Erik Eriksen, ha vært hyppige brukere av en lang og seig motbakke. Dette var tilbake på 70- og utover på 80-tallet.

Senere ble Bjørn Dæhlie og Thomas Alsgaard brukere av denne litt kronglete stien som snor seg oppover Romeriksåsens nordøstre skråning.

Dæhlie hadde sågar rekorden i lang tid før den i en mikroperiode var på utlån til sistnevnte. Alsgaard forteller;

- Bjørn løp en gang på 5:55. Den rekorden sto i mange år. På en bra dag løp jeg så på 5:52. Jeg varslet Bjørn om dette. Et par dager etterpå fortalte han meg at han med tiden 5:49 hadde tatt bestenoteringen tilbake.

5:49 er fortsatt rekorden, og Alsgaard forsikrer at det er en meget sterk tid. Allikevel tok han nylig med seg hele Team United Bakeries tilbake til de samme trakter for å måle seg mot Bjørn Dæhlies rakettfart.

Etter rundt regnet 30 minutter oppvarming var det klart for start på det første av tre drag i intervallbakken.

Slik forløp det første draget

Filmet av Thomas Alsgaard/Team United Bakeries

Bolken endte med følgende dagsbestenoteringer for sekstetten:
6:50 - Anders Myrland
6:53 - Arne Post
6:55 - Thomas Henriksen
6:57 - Jörgen Brink
7:19 - Audun Laugaland og Thomas Alsgaard

De to siste års vasaloppsvinner, Jörgen Brink, viste god stayerevne og sunn intervallfornuft med jevn stigning i sin trippel. Første draget gikk på 7:08, så 7:01 og til slutt altså 6:57.

- Tidene i dag er stort sett samme som når vi løp her i forbindelse med fjorårets Nannestad-samling. Da hadde vi samling to uker senere og de fleste hadde trent en tid, i år kom alle uten trening, sier en tilfreds Thomas Alsgaard til Langrenn.com.

Så kom tangeringen
Den våkne leser har nok forlengst registrert at det ikke var noen tangering av Dæhlie-rekorden blant ovennevnte tider. Så overskriften lyver litt, men ikke helt.

For etter at de individuelle intervalldragene var over gjorde Team United Bakeries et artig sprell.

Med unntak av Arne Post, som slet med en lei rygg etter en uheldig manøver i turnhallen, spredde de fem andre seg nedover i bakken, for så å løpe opp igjen som stafett.

Og det var da det skjedde!

Med Thomas Henriksen som åpningsmann, Anders Myrland på andreetappen, Thomas Alsgaard som bærer av stafettpinnen midtveis, Jörgen Brink deretter og Audun Laugaland som ankermann fosset gutta i mål på 5:49 - eksakt samme tid som Bjørn Dæhlie brukte en eller annen gang tilbake på 90-tallet.

Audun Laugaland løper intervaller med Team Unitedbakeries på Nannestad i mai 2011. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.
Audun Laugaland spurter i mål på 5:49.

- De som løp første og siste etappe synkroniserte klokkene, så tiden er korrekt, understreker gutta i Team United Bakeries.

Og Thomas Alsgaard selv forteller at han i sine aktive dager pleide å kjøre en økt i denne gamle Nannestad-klassikeren 3-4 ganger i året.

Deretter fulgte 15-20 minutter nedjogging tilbake til bilene før det var tid for dusj og lunch på hotell Scandic Gardermoen Oslo Airport.

Team United Bakeries etter endt bakkeintervall på Nannestad i mai 2011. I front Jörgen Brink, deretter Audun Laugaland, Anders Myrland, Thomas Alsgaard, Arne Post og Thomas Henriksen. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.
Team United Bakeries snur hjemover etter endte intervalldrag. I front Jörgen Brink, deretter Audun Laugaland, Anders Myrland (rød jakke), Thomas Alsgaard, Arne Post og Thomas Henriksen.I front Jörgen Brink, deretter Audun Laugaland, Anders Myrland, Thomas Alsgaard, Arne Post og Thomas Henriksen.

---

Team United Bakeries hjemmeside
Bilder: Geir Nilsen/Langrenn.com.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut