-->
Egil Kristiansen.

Egil Kristiansen. Foto: Geir Olsen.

Egil Kristiansen årets trener

Kåret under trenerseminaret på Værnes lørdag kveld.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Utnevnelsen ble gjort av Langrennskomiteen og Trenerklubben i Norges Skiforbund – langrenn.

Kristiansen var med via Skype på storskjerm mot slutten av dagens møter på Værnes i forbindelse med det årlige trenerseminaret. Det var rundt 50 i salen og prisvinneren ble møtt med stor jubel fra salen.

Normalt er kåringen forbeholdt langrennstrenere på klubb- og kretsnivå, og prisen til Kristiansen er et unntak i år.

I juryen sitter Langrennskomiteen og styret for Trenerklubben. Disse begrunner valget med måten Kristiansen taklet motgang i 2008 og 2009 til svært gode resultater i både 2010 - og sist under vinterens VM i Holmenkollen.

I begrunnelsen står det videre at han fikk ny giv i laget. Han snudde dårlige tendenser til gode resultater. Krtistiansen har tatt tak fra bunn av til at laget er blitt verdens beste.

- Det er veldig artig å bli satt pris på. Vi har jobba mye sammen i teamet med de samme tingene hele veien. Når vi endelig lykkes fullt ut med et opplegg som vi har hatt trua på, setter man 10 ganger mer pris på det. For at løperne mine skal skjønne totaliteten i det, må man kanskje oppleve en «trøkk i fleisen» for å sette ekstra pris på ting når det går bra. For det er ingen selvfølge at det går bra, sier Egil Kristiansen.

Han sier først og fremst at løperne har gjort en solid jobb og at det har vært et stort og solid støtteapparat i alle ledd som har jobba profesjonelt.

- Jeg må takke spesielt trenerkollega Jon Arne Schjetne som har vært med alle årene, samt familien. Uten en positiv familie kunne jeg ikke hatt denne jobben, sier Kristiansen.

Han ble selv overrasket over å få prisen, men er i kveld bare veldig glad.

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut