-->
Vibeke Skofterud og hennes VM-gull fra stafetten i Oslo 2011. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Vibeke Skofterud og hennes VM-gull fra stafetten i Oslo 2011. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Skofterud-fest lokker stjernene

Vibeke Skofterud arrangerer bursdagsfest. Dermed blir det også et stjernefelt uten like på Mjøndalens rulleskisprint førstkommende lørdag.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Mjøndalen IF (MIF) har tradisjoner for å arrangere rulleskisprint i Mjøndalen sentrum. I fjor var det ikke noe renn. I år lurte Vibeke Skofterud på om ikke de skulle på banen igjen.

Skistjernen skulle nemlig invitere til et noe forsinket fødselsdags-selskap, 20. april er Vibekes fødselsdag, og hva passer vel bedre enn at stjernene kan kombinere det festlige med et renn.

MIF var ikke vonde å be. Førstkommende lørdag blir det igjen skisprint. Start og mål er på det nye torget i tettstedet ved Drammenselva.

Det er ei rundløype på 700 meter. Seniorene går den ytterste delen av løypa to ganger så distansen blir 1200 meter.

For noen navn
Blant seniorene blir det ingen enkel oppgave for vertinnen på kveldens fest å vinne, for det er litt av et felt. Marit Bjørgen, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira, Marthe Kristoffersen og Claudia Künzel Nystad har blant annet meldt sin ankomst. Vibeke har jobbet for å få med mange gode jenter på start.

Blant herrene er ikke like mange storfugler på gang, men visst kan det bli høy fart og mye show. Øystein Pettersen, Martin Johnsrud Sundby, Pål Golberg og Simen Lanes kommer i hvert fall.

Sondre Turvoll Fossli, den lokale stjernen fra Hokksund, er også av de som skal til Mjøndalen lørdag. Junioren, som er en konge til å stake, fikk sølv på junior-VM sist vinter.

Martin Johnsrud Sundby har for øvrig bedt om å få mye sprint-trening og vil trolig delta i ekstra mange heat. Han tenker forberedelser mot Tour de Ski.

Åpent for alle
Har du lyst til å teste farten til de store, er det bare å melde seg på. Påmeldingsfrist er onsdag. Arrangør Trond Iversen håper mange vil ta turen til Mjøndalen og teste farten til de beste. Det er aldersklasser fra 13–14 år og oppover.

– Det er også mange spennende og flotte gavepremier, lokker Iversen. På sidelinjen blir det også bra å være. Iversen håper det vil bli folksomt langs traseen som er helt bilfri!

Om du har noen ski som går superlett, kan du derimot ikke få bruke dem. Arrangøren har lånt rulleski så alle skal gå med like god fart.

Helt hjemmebane
For Vibeke Skofterud blir det riktig hjemmebane. Hun har bodd seks år i Mjøndalen, men hennes klubb er fortsatt østfoldlaget Slitu.

I Mjøndalen er det nok noen som håper at hun snart får lyst til å bytte drakt, for Trond Iversen tror at MIFs damer vil være oppe i medaljekampen på NM-stafetten om Vibeke skifter drakt. I år ble MIFs jenter nummer åtte på NM.

Med rennet håper MIF både å skape blest om skisporten, øke motivasjonen innad i skigruppa og kunne sitte igjen med et overskudd!

---

Se Mjøndalen IF's skigruppe for mer informasjon om rennet


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut